Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky.
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- 2 cibule, nakrájané na tenké plátky
- 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 papriky, nakrájané na prúžky
- 200 ml suchého bieleho vína
- 2 lyžice papriky
- 1 lyžica mletej rasce
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky
Postup:
- Stehenné mäso opláchnite studenou vodou a osušte papierovou utierkou. Osolte a okoreňte čiernym korením.
- Na panvici rozpálte olivový olej a orestujte kuracie stehná na vysokej teplote zo všetkých strán, aby sa pekne zatiahli.
- Potom pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým sa nezačnú zlatisto sýtiť.
- Pridajte papriky, papriku a mletú rasca. Všetko spolu dobre premiešajte a dusite asi 2 minúty.
- Znížte teplotu a pridajte suché biele víno. Zakryte pokrievkou a nechajte dusiť na miernom ohni asi 40-45 minút, občas premiešajte.
- Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, ako napríklad ryže alebo zemiakov.
Dobrú chuť!