Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky

Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky.

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 cibule, nakrájané na tenké plátky
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 papriky, nakrájané na prúžky
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 2 lyžice papriky
  • 1 lyžica mletej rasce
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky

Postup:

  1. Stehenné mäso opláchnite studenou vodou a osušte papierovou utierkou. Osolte a okoreňte čiernym korením.
  2. Na panvici rozpálte olivový olej a orestujte kuracie stehná na vysokej teplote zo všetkých strán, aby sa pekne zatiahli.
  3. Potom pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým sa nezačnú zlatisto sýtiť.
  4. Pridajte papriky, papriku a mletú rasca. Všetko spolu dobre premiešajte a dusite asi 2 minúty.
  5. Znížte teplotu a pridajte suché biele víno. Zakryte pokrievkou a nechajte dusiť na miernom ohni asi 40-45 minút, občas premiešajte.
  6. Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, ako napríklad ryže alebo zemiakov.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *