Kuracie prekladané lečom recept

Kuracie prekladané lečom je jednoduché ale chutné jedlo. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
  • 2 vajcia
  • strúhanka (na obalenie)
  • olej na vyprážanie

 

Kuracie prekladané lečom recept

Postup:

  1. Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky a jemne ich naklepajte, aby boli rovnomerne tenké.
  2. Posypte mäso soľou, korením a paprikou z oboch strán.
  3. V miske rozšľahajte vajcia.
  4. Plátky kuracieho mäsa ponorte do rozšľahaných vajec a potom ich obaľte v strúhanke.
  5. Na panvici rozohrejte olej a opražte kuracie mäso z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú dobre prepečené.
  6. Odložte mäso na papierový uterák, aby sa odstránil prebytočný olej.
  7. Podávajte s čerstvým lečom a prílohou podľa vlastnej chuti.

Dúfam, že vám recept chutí! Ak máte ešte nejaké ďalšie otázky alebo požiadavky na recepty, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracieho prsného mäsa
  • 2 stredné papriky (červená a žltá)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 400 g paradajok (môžu byť aj z plechovky)
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky oregána
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 3-4 polievkové lyžice oleja
  • 200 g nastrúhaného syra (napr. eidam alebo mozzarella)
  • 1 balenie predpripravenej lístkového cesta (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava surovín:

    • Kuracie prsné mäso umyte a nakrájajte na tenké plátky alebo kocky.
    • Papriku a cibuľu očistite a nakrájajte na kocky.
    • Cesnak nakrájajte na jemno.
    • Ak používate čerstvé paradajky, nakrájajte ich na kocky.
  2. Smaženie mäsa:

    • Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote.
    • Pridajte nakrájané kuracie mäso a smažte, kým nie je zlatisté a prepečené. Osolte a okoreňte podľa chuti. Hotové mäso vyberte z panvice a dajte bokom.
  3. Príprava leča:

    • Do tej istej panvice pridajte cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nezmäkne.
    • Potom pridajte papriku a smažte ešte asi 5 minút.
    • Pridajte paradajky, mletú papriku, oregano, soľ a korenie. Varíme cca 10-15 minút, kým sa zmes nezredukuje a nezhustne.
  4. Prekladanie:

    • Do pekáča dajte polovicu leča, na to rovnomerne rozložte kuracie mäso a potom prikryte zvyškom leča.
    • Na vrch pridajte nastrúhaný syr.
  5. Pečenie:

    • Ak používate lístkové cesto, môžete ho rozvaľkať a pokryť ním celý pekáč (môžete tiež vyrezať kruhy a pokryť len časť). Ak nie, môžete pečenie preskočiť.
    • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 25-30 minút, kým je syr zlatistý a roztopený.
  6. Podávanie:

    • Po upečení nechajte jedlo pár minút odpočinúť a následne podávajte. Môžete podávať s chlebom alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *