Kura na kyslej kapuste recept

Tu je skvelý recept na kura na kyslej kapuste:

Potrebné suroviny:

  • 1 celé kura
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 2 ľahko nakysnuté jablká, nakrájané na kocky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 1 lyžica octu
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Kura na kyslej kapuste recept

Postup:

  1. Kura očistite a nakrájajte na jednotlivé kusy.
  2. Na vyhriatej panvici rozpustite olej a pridajte kura. Opečte z každej strany, až kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom kura vyberte z panvice a odložte.
  3. Na tej istej panvici pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
  4. Pridajte múku a dôkladne premiešajte, aby sa vytvorila jemná hustá zmes.
  5. Následne pridajte nakrájanú kyslú kapustu, jablká a kurací vývar. Spojte všetky suroviny a varťe na miernom ohni asi 30 minút, kým sa kapusta zmäkne.
  6. Po 30 minútach pridajte opečené kura, ocot, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte a nechajte povariť ďalších 10 – 15 minút, kým sa kura dokonale uvarí a všetky chute sa prelínajú.
  7. Podávajte teplé so zemiakovou kašou alebo chlebom.

Dúfam, že vám tento recept chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *