Kura na kyslej kapuste recept

Tu je skvelý recept na kura na kyslej kapuste:

Potrebné suroviny:

  • 1 celé kura
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 2 ľahko nakysnuté jablká, nakrájané na kocky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 1 lyžica octu
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Kura na kyslej kapuste recept

Postup:

  1. Kura očistite a nakrájajte na jednotlivé kusy.
  2. Na vyhriatej panvici rozpustite olej a pridajte kura. Opečte z každej strany, až kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom kura vyberte z panvice a odložte.
  3. Na tej istej panvici pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
  4. Pridajte múku a dôkladne premiešajte, aby sa vytvorila jemná hustá zmes.
  5. Následne pridajte nakrájanú kyslú kapustu, jablká a kurací vývar. Spojte všetky suroviny a varťe na miernom ohni asi 30 minút, kým sa kapusta zmäkne.
  6. Po 30 minútach pridajte opečené kura, ocot, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte a nechajte povariť ďalších 10 – 15 minút, kým sa kura dokonale uvarí a všetky chute sa prelínajú.
  7. Podávajte teplé so zemiakovou kašou alebo chlebom.

Dúfam, že vám tento recept chutí!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracieho mäsa (nejlepšie celé kura rozdelené na kusy)
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1-2 zemiaky (podľa veľkosti)
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 1-2 lyžice rastlinného oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Majoránka alebo rascu na dochutenie
  • Bobkový list
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava ingrediencií: Kuracie mäso umyjeme a osušíme. Očistíme a nakrájame cibuľu na jemno, cesnak na plátky a mrkvu na kolieska. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.

  2. Osmaženie cibuľe: Na panvici rozohrejeme rastlinný olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme na zlatisto. Potom pridáme cesnak a chvíľu ešte restujeme, aby uvoľnil svoju arómu.

  3. Pridanie kuracieho mäsa: K osmaženej cibuli pridáme kuracie kúsky, osolíme a okoreníme. Opečieme ich z každej strany, kým nezískajú zlatistú farbu.

  4. Pridanie kyslej kapusty: Do panvice pridáme kyslú kapustu, mrkvu, zemiaky a bobkový list. Všetko premiešame a zalejeme kuracím vývarom, aby bolo mäso aj zelenina dobre ponorené.

  5. Dusenie: Pokrievku zakryjeme a varíme na miernom ohni približne 45-60 minút, alebo kým nie je kuracie mäso jemné a hotové. Občas premiešame a ak je to potrebné, pridáme trošku vody.

  6. Dochutenie: Po uvarení ochutnáme a prípadne dosolíme alebo dochutíme majoránkou či rascou podľa chuti.

  7. Servírovanie: Kura na kyslej kapuste podávame horúce, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu môžeme zvoliť chlieb alebo knedlík.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *