Tu je skvelý recept na kura na kyslej kapuste:
Potrebné suroviny:
- 1 celé kura
- 500 g kyslej kapusty
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobno
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
- 2 ľahko nakysnuté jablká, nakrájané na kocky
- 2 lyžice hladkej múky
- 300 ml kuracieho vývaru
- 1 lyžica octu
- 2 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Kura na kyslej kapuste recept
Postup:
- Kura očistite a nakrájajte na jednotlivé kusy.
- Na vyhriatej panvici rozpustite olej a pridajte kura. Opečte z každej strany, až kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom kura vyberte z panvice a odložte.
- Na tej istej panvici pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
- Pridajte múku a dôkladne premiešajte, aby sa vytvorila jemná hustá zmes.
- Následne pridajte nakrájanú kyslú kapustu, jablká a kurací vývar. Spojte všetky suroviny a varťe na miernom ohni asi 30 minút, kým sa kapusta zmäkne.
- Po 30 minútach pridajte opečené kura, ocot, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte a nechajte povariť ďalších 10 – 15 minút, kým sa kura dokonale uvarí a všetky chute sa prelínajú.
- Podávajte teplé so zemiakovou kašou alebo chlebom.
Dúfam, že vám tento recept chutí!