Tu je skvelý recept na kura na kyslej kapuste:
Potrebné suroviny:
- 1 celé kura
- 500 g kyslej kapusty
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobno
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
- 2 ľahko nakysnuté jablká, nakrájané na kocky
- 2 lyžice hladkej múky
- 300 ml kuracieho vývaru
- 1 lyžica octu
- 2 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Kura na kyslej kapuste recept
Postup:
- Kura očistite a nakrájajte na jednotlivé kusy.
- Na vyhriatej panvici rozpustite olej a pridajte kura. Opečte z každej strany, až kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom kura vyberte z panvice a odložte.
- Na tej istej panvici pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
- Pridajte múku a dôkladne premiešajte, aby sa vytvorila jemná hustá zmes.
- Následne pridajte nakrájanú kyslú kapustu, jablká a kurací vývar. Spojte všetky suroviny a varťe na miernom ohni asi 30 minút, kým sa kapusta zmäkne.
- Po 30 minútach pridajte opečené kura, ocot, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte a nechajte povariť ďalších 10 – 15 minút, kým sa kura dokonale uvarí a všetky chute sa prelínajú.
- Podávajte teplé so zemiakovou kašou alebo chlebom.
Dúfam, že vám tento recept chutí!
2)
Ingrediencie:
- 1 kg kuracieho mäsa (nejlepšie celé kura rozdelené na kusy)
- 500 g kyslej kapusty
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1-2 zemiaky (podľa veľkosti)
- 250 ml kuracieho vývaru
- 1-2 lyžice rastlinného oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Majoránka alebo rascu na dochutenie
- Bobkový list
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Príprava ingrediencií: Kuracie mäso umyjeme a osušíme. Očistíme a nakrájame cibuľu na jemno, cesnak na plátky a mrkvu na kolieska. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
-
Osmaženie cibuľe: Na panvici rozohrejeme rastlinný olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme na zlatisto. Potom pridáme cesnak a chvíľu ešte restujeme, aby uvoľnil svoju arómu.
-
Pridanie kuracieho mäsa: K osmaženej cibuli pridáme kuracie kúsky, osolíme a okoreníme. Opečieme ich z každej strany, kým nezískajú zlatistú farbu.
-
Pridanie kyslej kapusty: Do panvice pridáme kyslú kapustu, mrkvu, zemiaky a bobkový list. Všetko premiešame a zalejeme kuracím vývarom, aby bolo mäso aj zelenina dobre ponorené.
-
Dusenie: Pokrievku zakryjeme a varíme na miernom ohni približne 45-60 minút, alebo kým nie je kuracie mäso jemné a hotové. Občas premiešame a ak je to potrebné, pridáme trošku vody.
-
Dochutenie: Po uvarení ochutnáme a prípadne dosolíme alebo dochutíme majoránkou či rascou podľa chuti.
-
Servírovanie: Kura na kyslej kapuste podávame horúce, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu môžeme zvoliť chlieb alebo knedlík.
Dobrú chuť!