Kuracie prsia na rajčinovej omáčke

Nechajte si toto recept pre kuracie prsia na rajčinovej omáčke navrhnúť.

INGREDIENCIE:

  • 4 kusy kuracích pŕs bez kosti a kože
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g pretlaku z rajčín
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička bazalky
  • 1 lyžička oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice strúhanej parmezánu

 

Kuracie prsia na rajčinovej omáčke

POSTUP

  1. Nahrejte si panvicu na stredný oheň a pridajte olivový olej a maslo.
  2. Pridajte cibuľu do panvice a orestujte ju, kým nezmäkne. Pridajte cesnak a kuracie prsia.
  3. Smažte kuracie prsia na ešte veľkým ohni z oboch strán, kým dosiahnu zlatohnedú farbu.
  4. Pridajte pretlak z rajčín a paradajkový pretlak do panvice.
  5. Nechajte to spolu variť na miernom ohni asi 20 minút, aby sa prsia dostali dovnútra, a omáčka sa zredukovala.
  6. Pridajte bazalku, oregano, soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti. Dobre premiešajte.
  7. Počkajte, kým prsia úplne uschnú a omáčka sa zhustne.
  8. Posypte jedlo strúhaným parmezánom a podávajte s vašimi obľúbenými prílohami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *