Nechajte si toto recept pre kuracie prsia na rajčinovej omáčke navrhnúť.
INGREDIENCIE:
- 4 kusy kuracích pŕs bez kosti a kože
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 400 g pretlaku z rajčín
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžička bazalky
- 1 lyžička oregana
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 2 lyžice strúhanej parmezánu
Kuracie prsia na rajčinovej omáčke
POSTUP
- Nahrejte si panvicu na stredný oheň a pridajte olivový olej a maslo.
- Pridajte cibuľu do panvice a orestujte ju, kým nezmäkne. Pridajte cesnak a kuracie prsia.
- Smažte kuracie prsia na ešte veľkým ohni z oboch strán, kým dosiahnu zlatohnedú farbu.
- Pridajte pretlak z rajčín a paradajkový pretlak do panvice.
- Nechajte to spolu variť na miernom ohni asi 20 minút, aby sa prsia dostali dovnútra, a omáčka sa zredukovala.
- Pridajte bazalku, oregano, soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti. Dobre premiešajte.
- Počkajte, kým prsia úplne uschnú a omáčka sa zhustne.
- Posypte jedlo strúhaným parmezánom a podávajte s vašimi obľúbenými prílohami.
Dobrú chuť!