Kuracie prsia na medovej omáčke sú skvelou voľbou pre lahodné a pikantné jedlo. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 4 ks kuracích pŕs bez kosti a kože
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/4 šálky medu
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice octu
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 lyžička červenej papriky
  • 1 lyžička kukuričného škrobu (ako zahustenie)
  • 1/4 šálky vody
  • Pohánková kaša alebo ryža na podávanie

Postup:

  1. Kuracie prsia si najprv dobre osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Na panvici zohrejeme olivový olej na strednej teplote a prsia prudko opečieme z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  3. V malej mise si pripravíme zmes omáčky. Všetky ingrediencie dôkladne zmiešame – med, sójovú omáčku, ocot, cesnak a červenú papriku.
  4. Po opečení prsia vyberieme z panvice a odložíme bokom. Do panvice nalejeme omáčku a privedieme ju k varu.
  5. Kukuričný škrob rozmiešame vo vode a pridáme do varúcej omáčky. Necháme varíť, kým omáčka nezhustne.
  6. Prsia vrátime do omáčky a varíme na miernom ohni asi 5 minút, kým sa dobre prepečú a dokonale ochutnajú.
  7. Podávame s pohánkovou kašou alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *