Kuracie prsia na medovej omáčke sú skvelou voľbou pre lahodné a pikantné jedlo. Tu je jednoduchý recept:
Suroviny:
- 4 ks kuracích pŕs bez kosti a kože
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1/4 šálky medu
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice octu
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 lyžička červenej papriky
- 1 lyžička kukuričného škrobu (ako zahustenie)
- 1/4 šálky vody
- Pohánková kaša alebo ryža na podávanie
Postup:
- Kuracie prsia si najprv dobre osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Na panvici zohrejeme olivový olej na strednej teplote a prsia prudko opečieme z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- V malej mise si pripravíme zmes omáčky. Všetky ingrediencie dôkladne zmiešame – med, sójovú omáčku, ocot, cesnak a červenú papriku.
- Po opečení prsia vyberieme z panvice a odložíme bokom. Do panvice nalejeme omáčku a privedieme ju k varu.
- Kukuričný škrob rozmiešame vo vode a pridáme do varúcej omáčky. Necháme varíť, kým omáčka nezhustne.
- Prsia vrátime do omáčky a varíme na miernom ohni asi 5 minút, kým sa dobre prepečú a dokonale ochutnajú.
- Podávame s pohánkovou kašou alebo ryžou.
Dobrú chuť!