Kuracie prsia na mede so sezamom

Recept na kuracie prsia na mede so sezamom

Suroviny:

  • 4 kúsky kuracích pŕs
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 2 lyžice sezamových semien
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvý koriander na ozdobenie (voliteľné)

 

Kuracie prsia na mede so sezamom

Postup:

  1. V malom miske zmiešajte med, sójovú omáčku, sezamový olej, soľ a čierne korenie.
  2. Kuracie prsia umyte a osušte kuchynským papierom. Potom ich vložte do mixu so zmesou medu a sójovej omáčky, aby sa dobre marinované.
  3. Nechajte marinovať v chladničke aspoň 30 minút, ale ak máte čas, nechajte ich marinovať aj dlhšie, napríklad cez noc.
  4. V panvici na strednom ohni rozohrejte trochu sezamového oleja. Opatrne položte kuracie prsia do panvice a opražte ich z oboch strán, až kým nebudú zlatisto hnedej farby.
  5. Po opečení kuracie prsia posypte sezamovými semienkami a nechajte ich opražiť asi 1 minútu. Semienka sa tak stanú chrumkavé a pridajú jedinečnú chuť.
  6. Nádychom lahkej ázijskej kuchyne podávajte kuracie prsia najlepšie so šalátom, ryžou alebo zeleninovou prílohou. Môžete ich ozdobiť čerstvým koriandrom.

 

Odporúčam vám pozreiť aj recept: kuracie prsia na mede. Delikatesa ako žiadna iná.

Dobrú chuť!

 

Kuracie prsia na mede so sezamom

2) Kuracie prsia na mede so sezamom

Na prípravu kuracích pŕs na mede so sezamom budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie prsia
– 4 lyžice medu
– 2 lyžice sójovej omáčky
– 2 lyžice sezamových semiačok
– soľ a korenie podľa chuti
– olivový olej

Postup:

1. Kuracie prsia opláchneme pod vodou a osušíme utierkou.
2. V miske zmiešame med, sójovú omáčku, sezamové semiačka, soľ a korenie.
3. Kuracie prsia dáme do tejto zmesi a necháme marinovať minimálne 30 minút (ideálne aj cez noc v chladničke).
4. Rozpálime panvicu s trochou olivového oleja.
5. Kuracie prsia vyberieme z marinády a vsypeme na rozpálenú panvicu.
6. Kuracie prsia opečieme z oboch strán, kým nie sú pekne zlatisté a prepečené.
7. Po upečení môžeme do panvice pridať marinádu a nechať ju zredukovať na hustú omáčku.
8. Hotové kuracie mäso podávame s touto omáčkou posypané sezamovými semiačkami.

Prajem dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *