Kuracie prsia caprese

Inšpiráciou pre túto chutnú kombináciu bude klasická talianska predjedlo caprese, ktorá sa skladá z paradajok, čerstvej bazalky a mozzarelly. Skúsime tieto obľúbené prísady zakomponovať do hlavného jedla s kuracími prsami a výsledkom bude šťavnatá, svieža a aromatická pochúťka.

Kuracie prsia caprese so slaninovou omáčkou

Ingrediencie:

4 kuracie prsia bez kosti a kože
250 g cherry paradajok, rozpoly
1 väčšia mozarella (alebo 2 menšie gule)
Niekoľko vetvičiek čerstvej bazalky
4-5 plátkov slaninky
2 stroček cesnaku
1 malá cibuľka
1 dcl bieleho vína
1 dcl kuracieho/zeleninového vývaru
Olivový olej
Soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Kuracie prsia caprese

Postup:

1. Kuracie prsia naklepnite a zľahka osoľte a okoreňte.
2. Na panvici opečte slankové plátky krehko. Vyložte ich na papierové utierky.
3. Do výpeku zo slaninky pridajte nakrájané cibulky a cesnak a osmažte.
4. Zalejte vínom a nechajte čiastočne vyvariť.
5. Pridajte vývar a nechajte zredukovať na omáčku.
6. Zatiaľ na druhej panvici opečte kuracie prsia z oboch strán na olivovom oleji dozlata.
7. Poukladajte paradajky a mozzarellu pokrájanú na plátky na kuracie prsia.
8. Dochuťte soľou, korením a bazalkovými lístkami.
9. Podávajte zaliate slaninovou omáčkou a dozdobené zvyškami slaninky.

Tento netradičný caprese variant vám prinesie nové chuťové zážitky a pôžitok zo šťavnatého kuracej pŕs v kombinácii s čerstvými prísadami a aromatickou omáčkou. Prajem vám dobrú chuť a dúfam, že som pre vás dnes pripravil naozaj unikátny a chutný recept.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *