Na prípravu kuracích pŕs plnených plnkou budeme potrebovať tieto suroviny:

– 4 ks kuracích prsia
– 200 g hrášku
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 100 g šunky
– 100 g syra
– soľ, korenie, cesnakové granule, vegeta
– olej na smaženie

 

Kuracie prsia plnené plnkou

Postup:

1. Najskôr si pripravíme plnku. Hrášok uvaríme vo vriacej vode s trochou soli asi 10 minút, odcedíme a necháme vychladnúť.
2. Na panvici si osmažíme na oleji cibuľu a cesnak. Pridáme nasekanú šunku a orestujeme.
3. Orestovanú zmes zmiešame s už vychladeným hráškom a nastrúhaným syrom. Dochutíme vegetou, soľou, korením a cesnakovými granulami.
4. Kuracie prsia najprv trochu naklepeme, aby boli tenšie a ľahšie sa dali plniť.
5. Do každého kuracieho prsia dáme náplň a dobre ich zatvoríme pomocou špárátky alebo špáradla.
6. Na panvici si rozohrejeme olej a kuracie prsia opečieme z oboch strán dozlatista.
7. Hotové kuracie prsia podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *