1. Kuracie prsia s vajcom a avokádovým pestom
Suroviny:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 zrelé avokáda
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g čerstvého koriandra
- 30 g parmezánu (môžete použiť aj vegánsku alternatívu)
- 50 ml olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 4 vajcia
- Citrónová šťava z 1 citróna
Postup:
- Príprava avokádového pesta: Avokáda rozpolíme, odstránime kôstku a dužinu vydlabeme do mixéra. Pridáme cesnak, koriander, parmezán a olivový olej. S pridaním citrónovej šťavy ochutíme soľou a korením. Všetko dobre rozmixujeme do hladkej konzistencie.
- Príprava kuracích pŕs: Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a na panvici na strednej teplote osmažíme na troche olivového oleja, kým nie sú zlatohnedé a prepečené (približne 5-7 minút z každej strany).
- Varenie vajec: V samostatnom hrnci privedieme vodu k varu. Pridáme štipku soli a jemne do vody vylejeme vajcia. Varíme 6-8 minút, podľa toho, aké žĺtky máme radi. Po uvarení dávame vajcia do studenej vody, aby sa varenie zastavilo. Po 5 minútach ich olúpeme.
- Servírovanie: Na tanier servírujeme porciu kuracieho mäsa, na každú porciu dáme lyžicu avokádového pesta a volské oko na vrch. Zdobíme čerstvým koriandrom.
2. Kuracie prsia v pikantnej omáčke s vajcom a zeleninou
Suroviny:
- 500 g kuracích pŕs
- 4 vajcia
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 1 plechovka parených paradajok (400 g)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej papriky
- 1/2 lyžičky cayenne korenia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Príprava zeleniny: Na panvici na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak do zlata. Pridáme nakrájanú papriku a cuketu a smažíme ďalších 5 minút.
- Kuracie prsia: Kuracie prsia nakrájame na kocky a pridáme na panvicu. Osolíme, okoreníme, a posypeme mletou paprikou a cayenne korením. Smažíme, kým sa mäso neprepečie.
- Pridanie paradajok: Do panvice pridáme paradajky a varíme na miernom ohni 10-15 minút, aby sa chute spojili.
- Varenie vajec: V samostatnom hrnci uvaríme vajcia na tvrdo. Po uvarení ich olúpeme a nakrájame na polovice.
- Servírovanie: Na tanier dáme porciu kuracej omáčky so zeleninou, na vrch položíme polovičky vajec a môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
3. Kuracie prsia so zemiakovou kašou a vajcom
Suroviny:
- 500 g kuracích pŕs
- 4 veľké zemiaky
- 2 vajcia
- 50 ml mlieka
- 30 g masla
- Soľ a čierne korenie
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička papriky
Postup:
- Príprava zemiakovej kaše: Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Uvaríme ich v osolenej vode do mäkka, približne 15 minút. Po uvarení zlejeme vodu a pridáme maslo a mlieko. Rozmixujeme na hladkú kašu. Ochuťte soľou a korením.
- Kuracie prsia: Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a posypeme paprikou a oreganom. Na panvici orestujeme na olivovom oleji, kým nie sú zlatohnedé (približne 5-7 minút z každej strany).
- Varenie vajec: Vajcia uvaríme na tvrdo a po uvarení ich olúpeme.
- Servírovanie: Na tanier servírujte porciu zemiakovej kaše, vedľa kuracie prsia a na vrch pridajte nakrájané vajcia. Môžete ešte posypať čerstvými bylinkami pre lepší vzhľad.
Tento originálny sortiment receptov ponúka rôzne príchute a spôsob prípravy kuracích pŕs s vajcom. Všetky môžete podávať ako výnimočné hlavné jedlo pre rodinné stretnutia alebo slávnostné večere. Dobrú chuť!
Na tento recept budeme potrebovať:
– 4 kuracie prsia
– 4 vajcia
– soľ, korenie
– strúhanka
Kuracie prsia s vajcom
Postup:
1. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na plátky.
2. Každý plátok kuracieho mäsa jemne naklepeme a posolíme.
3. Rozbieločkované vajce rozšľaháme v miskov a dochutíme korením.
4. Plátky mäsa namočíme do vajíčka a potom obalíme vo strúhance.
5. Vyprážame na oleji na oboch stranách až kým nezarumienenia.
6. Hotové kuracie prsia s vajcom servírujeme s prílohou podľa vlastnej chuti.
Dobrú chuť!