Kuracie prsia v marinade

Ak chcete pripraviť kuracie prsia v marináde, budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • ½ šálky sójovej omáčky
  • ¼ šálky medu
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • štipka soli a čierneho korenia podľa chuti

 

Kuracie prsia v marinade

Postup:

  1. V mise zmiešajte sójovú omáčku, med, cesnak, olivový olej, mletú papriku, soľ a čierne korenie. Vznikne vám marináda.
  2. Kuracie prsia dôkladne opláchnite a osušte papierovou utierkou.
  3. Položte kuracie prsia do plytkého pekáča a zaliajte marinádou. Nechajte ich v marináde aspoň 30 minút, ideálne v chladničke až na niekoľko hodín, aby sa dobre nasákli.
  4. Po uplynutí času vyberte kuracie prsia z marinády a nechajte ich odkvapkať.
  5. Môžete prsia opiecť na panvici alebo ich variť, grilovať, pečať v rúre podľa vašej obľúbenej metódy, kým sa vnútorná teplota dosiahne 75°C.
  6. Po upečení nechajte kuracie prsia odpočinúť pár minút a potom ich porcujte.

Podávajte s omáčkou podľa vlastnej chuti a prílohou ako sýto uvarená ryža, zemiaky či opečenú zeleninu. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 ks kuracích prsníkov
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica medu
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • 1 čajová lyžička mletej papriky (sweet alebo spicy podľa vkusu)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Šťava z polovice citrónu

Postup:

  1. Príprava marinády:

    • V miske si zmiešajte olivový olej, sójovú omáčku, med, prelisovaný cesnak, oregáno, mletú papriku, soľ, čierne korenie a šťavu z citrónu. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  2. Marinovanie:

    • Kuracie prsia dôkladne opláchnite pod studenou vodou a osušte papierovými utierkami. Následne ich vložte do nádoby alebo plastového vrecka.
    • Prelejete ich pripravenou marinádou a dôkladne premiešajte, aby bola marináda rovnomerne rozložená. Ak máte čas, odporúča sa nechať kuracie prsia marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu, ideálne cez noc.
  3. Grilovanie alebo pečenie:

    • Ak sa rozhodnete grilovať, predhrejte gril na strednú teplotu. Kuracie prsia grilujte asi 6-8 minút z každej strany, kým nie sú dobre prepečené a zlatohnedé.
    • Ak ich pečiete v rúre, predhrejte ju na 200 °C. Kuracie prsia dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 20-25 minút, alebo kým nie sú prepečené a vnútorná teplota nedosiahne minimálne 75 °C.
  4. Podávanie:

    • Kuracie prsia podávajte so svojou obľúbenou prílohou, ako je ryža, zemiaky alebo zeleninový šalát. Môžete ich posypať čerstvými bylinkami pre zvýraznenie chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *