Bezlepkové pizza slimáky po slovensky.
Ingrediencie:
- 250 g bezlepkovej múky
- 7 g suchého droždia
- 1 lyžička cukru
- 1/2 lyžičky soli
- 150 ml teplej vody
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 g cuketky (nastrúhaná)
- 100 g cherry paradajok (nasekané)
- 100 g mozzarelly (strúhaná)
- 50 g paradajkového pretlaku
- oregano a bazalka na dochutenie
Bezlepkové pizza slimáky (fotorecept)
Postup:
- V miske zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ.
- Pridajte teplú vodu a olivový olej a miešajte, kým sa všetko nezačne spájať.
- Preložte cesto na pomúčený povrch a hneste ho asi 5 minút, kým sa stane jemným a elastickým.
- Cesto dajte do misky s olejom a nechajte vykysnúť asi 1 hodinu, kým sa zdvojnásobí objem.
- Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na tenký obdĺžnik.
- Kombinujte nastrúhanú cuketku, cherry paradajky, strúhanú mozzarellu, paradajkový pretlak a korenie podľa chuti.
- Rozotrite zmes na cesto a zrolujte ho do pevnej rolky.
- Rolku nakrájajte na asi 2 cm široké kúsky a rôzne slimáky položte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Nechajte slimáky ešte chvíľu kysnúť.
- Vstaviť plech do rúry predhriatej na 200 °C a pecieme približne 15 – 20 minút, kým slimáky nebudú zlatisté a pečené.
Dobrú chuť!