Bezlepkové pizza slimáky (fotorecept)

Bezlepkové pizza slimáky po slovensky.

Ingrediencie:

  • 250 g bezlepkovej múky
  • 7 g suchého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 150 ml teplej vody
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 g cuketky (nastrúhaná)
  • 100 g cherry paradajok (nasekané)
  • 100 g mozzarelly (strúhaná)
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • oregano a bazalka na dochutenie

 

Bezlepkové pizza slimáky (fotorecept)

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ.
  2. Pridajte teplú vodu a olivový olej a miešajte, kým sa všetko nezačne spájať.
  3. Preložte cesto na pomúčený povrch a hneste ho asi 5 minút, kým sa stane jemným a elastickým.
  4. Cesto dajte do misky s olejom a nechajte vykysnúť asi 1 hodinu, kým sa zdvojnásobí objem.
  5. Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na tenký obdĺžnik.
  6. Kombinujte nastrúhanú cuketku, cherry paradajky, strúhanú mozzarellu, paradajkový pretlak a korenie podľa chuti.
  7. Rozotrite zmes na cesto a zrolujte ho do pevnej rolky.
  8. Rolku nakrájajte na asi 2 cm široké kúsky a rôzne slimáky položte na plech vyložený papierom na pečenie.
  9. Nechajte slimáky ešte chvíľu kysnúť.
  10. Vstaviť plech do rúry predhriatej na 200 °C a pecieme približne 15 – 20 minút, kým slimáky nebudú zlatisté a pečené.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 300 g bezlepkovej múky (napr. z ryže alebo z tapioky)
  • 1 balenie instantného droždia (7 g)
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 200 ml teplej vody
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

Na náplň:

  • 150 g syra (napr. mozzarella), nastrúhaného
  • 100 g šunky alebo salámy, nakrájanej na plátky
  • 1 čajová lyžička sušených byliniek (oregano, bazalka)
  • 2 polievkové lyžice paradajkovej omáčky (bezlepkovej)
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Príprava cesta

    • Vo veľkej mise zmiešajte bezlepkovú múku, instantné droždie, soľ a cukor.
    • V samostatnej nádobe zmiešajte teplú vodu s olivovým olejom.
    • Postupne prilievajte mokré ingrediencie k múkovej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.

    Krok 1 - Miešanie cesta (ilustračná fotografia)

  2. Kysnutie cesta

    • Cesto zakryte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť približne 30 minút, kým nezdvojnásobí objem.

    Krok 2 - Kysnúce cesto (ilustračná fotografia)

  3. Príprava náplne

    • Na čistú pracovnú plochu vyvaľkajte kysnuté cesto na obdĺžnik s hrúbkou cca 0,5 cm.
    • Potrite cesto paradajkovou omáčkou a posypte nastrúhaným syrom, šunkou/salámou a bylinkami.

    Krok 3 - Príprava náplne (ilustračná fotografia)

  4. Rolovanie

    • Cesto jemne zarolujte od jednej strany k druhej, aby ste vytvorili tendrovú roládu.

    Krok 4 - Rolovanie cesta (ilustračná fotografia)

  5. Krájanie

    • Roládu nakrájajte na asi 2-3 cm široké kusy a uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Krok 5 - Krájanie slimákov (ilustračná fotografia)

  6. Pečenie

    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Pečte slimáky asi 20-25 minút alebo do zlatista.

    Krok 6 - Pečenie (ilustračná fotografia)

  7. Podávanie

    • Po upečení nechajte pizza slimáky trochu vychladnúť a podávajte teplé. Môžete ich podávať s extra paradajkovou omáčkou na namáčanie.

    Krok 7 - Podávanie (ilustračná fotografia)

Dobrú chuť!

Bezlepkové pizza slimáky sú skvelým snackom alebo prílohou na oslavy a stretnutia s priateľmi. Užite si ich lahodnú chuť bez obáv o lepok!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *