Bezlepkové pizza slimáky (fotorecept)

Bezlepkové pizza slimáky po slovensky.

Ingrediencie:

  • 250 g bezlepkovej múky
  • 7 g suchého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 150 ml teplej vody
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 g cuketky (nastrúhaná)
  • 100 g cherry paradajok (nasekané)
  • 100 g mozzarelly (strúhaná)
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • oregano a bazalka na dochutenie

 

Bezlepkové pizza slimáky (fotorecept)

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ.
  2. Pridajte teplú vodu a olivový olej a miešajte, kým sa všetko nezačne spájať.
  3. Preložte cesto na pomúčený povrch a hneste ho asi 5 minút, kým sa stane jemným a elastickým.
  4. Cesto dajte do misky s olejom a nechajte vykysnúť asi 1 hodinu, kým sa zdvojnásobí objem.
  5. Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na tenký obdĺžnik.
  6. Kombinujte nastrúhanú cuketku, cherry paradajky, strúhanú mozzarellu, paradajkový pretlak a korenie podľa chuti.
  7. Rozotrite zmes na cesto a zrolujte ho do pevnej rolky.
  8. Rolku nakrájajte na asi 2 cm široké kúsky a rôzne slimáky položte na plech vyložený papierom na pečenie.
  9. Nechajte slimáky ešte chvíľu kysnúť.
  10. Vstaviť plech do rúry predhriatej na 200 °C a pecieme približne 15 – 20 minút, kým slimáky nebudú zlatisté a pečené.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *