Úžasné lečové rezne

Našťastie, vám môžem poskytnúť skvel recept na úžasné a lahodné lečové rezeň. Tu je, ako na to:

Ingrediencie:

  • 4 plátky bravčovej panenky (hrubšie)
  • 4 plátky kyslého uhorkového pepriku
  • 4 plátky syra (napr. eidam, gouda)
  • 2 vajcia
  • 4 lyžičky múka
  • strúhanka na obaľovanie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Úžasné lečové rezne

Postup:

  1. Panenku osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Na každý kúsok mäsa dáme plátok syra a uhorkového pepriku.
  3. Mäso zrolujeme a pevne upevníme špízom alebo párátkom.
  4. V miske si pripravíme zmes z vajec a múky, do ktorej mierne nasolíme.
  5. Rezne obaľujeme vo vajci a múke a následne je ešte obalíme v strúhance.
  6. V hrnčeku zohrejeme olej na stredne vysokú teplotu.
  7. Lehátko vyprážame po oboch stranách, približne 3-4 minúty, až sa zlatistý vzhľad.
  8. Hotové rezne necháme na obrátenom tanieri, aby sa odkvapkal prebytočný olej.

Takto pripravené lečové rezne môžete podávať s prílohami ako zemiaky, ryžu či zeleninový šalát. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 plátky kuracích alebo morčacích pŕs
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1/2 šálky strúhanej parmezánu (voliteľné)
  • 2 šálky leča (môžete použiť domáce alebo kúpené)
  • 2-3 polievkové lyžice oleja na vyprážanie
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Kuracie alebo morčacie prsia umyte a osušte papierovými utierkami.
    • Potom ich jemne naklepte, aby boli rovnomerne hrubé. Ochutnajte soľou a čiernym korením.
  2. Obalovanie rezňov:

    • Pripravte si tri hlboké misky: do prvej nasypte hladkú múku, do druhej rozbite a vyšľahajte vajcia a do tretej nasypte strúhanku zmiešanú so strúhaným parmezánom (ak používate).
    • Každý rezník najprv obalíte v múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke. Uložte ich na tanier.
  3. Vyprážanie:

    • Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Keď je olej horúci, pridajte obalené rezne.
    • Smažte rezne z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prepečené, približne 4-5 minút z každej strany. Potom ich vyberte a odložte na papierovú utierku, aby sa odsali prebytočné oleje.
  4. Podávanie:

    • Na tanierik naservírujte rezne a na vrch pridajte lečo. Máte možnosť lečo posypať čerstvou petržlenovou vňaťou pre lepšiu chuť a vzhľad.
    • Podávajte so zemiakmi, ryžou alebo čerstvým chlebom.
  5. Dobrú chuť!

Tento recept na úžasné lečové rezne je lahodnou kombináciou krehkého mäsa a aromatickej zeleninovej omáčky. Je ideálny na rodinný obed alebo večeru s priateľmi.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *