Našťastie, vám môžem poskytnúť skvel recept na úžasné a lahodné lečové rezeň. Tu je, ako na to:
Ingrediencie:
- 4 plátky bravčovej panenky (hrubšie)
- 4 plátky kyslého uhorkového pepriku
- 4 plátky syra (napr. eidam, gouda)
- 2 vajcia
- 4 lyžičky múka
- strúhanka na obaľovanie
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Úžasné lečové rezne
Postup:
- Panenku osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Na každý kúsok mäsa dáme plátok syra a uhorkového pepriku.
- Mäso zrolujeme a pevne upevníme špízom alebo párátkom.
- V miske si pripravíme zmes z vajec a múky, do ktorej mierne nasolíme.
- Rezne obaľujeme vo vajci a múke a následne je ešte obalíme v strúhance.
- V hrnčeku zohrejeme olej na stredne vysokú teplotu.
- Lehátko vyprážame po oboch stranách, približne 3-4 minúty, až sa zlatistý vzhľad.
- Hotové rezne necháme na obrátenom tanieri, aby sa odkvapkal prebytočný olej.
Takto pripravené lečové rezne môžete podávať s prílohami ako zemiaky, ryžu či zeleninový šalát. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 4 plátky kuracích alebo morčacích pŕs
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1/2 šálky hladkej múky
- 2 veľké vajcia
- 1/2 šálky strúhanky
- 1/2 šálky strúhanej parmezánu (voliteľné)
- 2 šálky leča (môžete použiť domáce alebo kúpené)
- 2-3 polievkové lyžice oleja na vyprážanie
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava mäsa:
- Kuracie alebo morčacie prsia umyte a osušte papierovými utierkami.
- Potom ich jemne naklepte, aby boli rovnomerne hrubé. Ochutnajte soľou a čiernym korením.
-
Obalovanie rezňov:
- Pripravte si tri hlboké misky: do prvej nasypte hladkú múku, do druhej rozbite a vyšľahajte vajcia a do tretej nasypte strúhanku zmiešanú so strúhaným parmezánom (ak používate).
- Každý rezník najprv obalíte v múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke. Uložte ich na tanier.
-
Vyprážanie:
- Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Keď je olej horúci, pridajte obalené rezne.
- Smažte rezne z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prepečené, približne 4-5 minút z každej strany. Potom ich vyberte a odložte na papierovú utierku, aby sa odsali prebytočné oleje.
-
Podávanie:
- Na tanierik naservírujte rezne a na vrch pridajte lečo. Máte možnosť lečo posypať čerstvou petržlenovou vňaťou pre lepšiu chuť a vzhľad.
- Podávajte so zemiakmi, ryžou alebo čerstvým chlebom.
-
Dobrú chuť!
Tento recept na úžasné lečové rezne je lahodnou kombináciou krehkého mäsa a aromatickej zeleninovej omáčky. Je ideálny na rodinný obed alebo večeru s priateľmi.