Karamelový cheesecake

Karamelový cheesecake? Bez problémov!
Dnes vám ukážem ako pripravujem cheesecake tak aby ste s ním ohurili rodinu a vaších známych.
Všetko je to o detailoch v príprave.

Poďme si spoločne pripraviť prvý recept.

 

Na karamelový cheesecake budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

Na korpus:
– 200 g plátkového sušienkového cesta
– 100 g masla

Na náplň:
– 500 g tvarohu
– 200 g cukru
– 200 ml smotany na šľahanie
– 3 vajcia
– 1 vanilkový cukor
– 1 balíček želatíny
– 50 ml vody
– 100 g karamelizovaného cukru

Postup:

  1. Sušienkové cesto nasekáme a roztlačíme do drobnej kŕmy. Pridáme rozpustené maslo a premiešame
  2.  Túto hmotu rovnomerne roztlačíme na dno vyloženej formy na pečenie a dáme na chvíľu vychladnúť.
  3. Tvaroh vyšľaháme s cukrom, vajcami a vanilkovým cukrom.
  4. Smotanu vyšľaháme do tuha a opatrne ju vmiešame do tvarohovej hmoty.
  5. Želatínu namočíme do vody a necháme ju nabobtnať. Potom ju rozpustíme nad parou a pridáme do tvarohovej hmoty.
  6. Na zahriatej panvici rozpustíme karamelizovaný cukor a nalejeme ho na korpus. Potom navrch nalejeme tvarohovú hmotu.
  7. Pečieme v predhriatej rúre na 160°C asi 45 – 50 minút, kým cheesecake pekne ztuhne.
  8. Po upečení necháme cheesecake úplne vychladnúť a až potom ho dáme do chladničky na minimálne 4 hodiny, aby sa dobre stuhol.
  9. Servírujeme s ďalšou karamelovou polevou alebo ovocím podľa vlastného vkusu.

Dobrú chuť!

 

Karamelový cheesecake so salkom
Karamelový cheesecake so salkom

2) Karamelový cheesecake so salkom

Na karamelový cheesecake so salkom budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

Na korpus:
– 200 g krekrov
– 100 g maslo

Na náplň:
– 500 g tvaroh
– 200 g smotana na šľahanie
– 200 ml kondenzované mlieko
– 150 g karamelový krém
– 100 g karamelový cukor
– 4 púčiky želatína
– rum (podľa chuti)

Na polevu:
– 100 g smotana na šľahanie
– 100 g karamelový krém
– 50 g maslo

Na ozdobenie:
– 100 g salko

Postup:
1. Korpus pripravte rozmixovaním krekrov a roztopeného masla. Vzniknutú hmotu vyložte do formy s odnímateľným dnom a dobre ju zhutnite. Potom ju dajte do chladničky.

2. Želatínu namočte do studenej vody a nechajte ju nabobtnať. Potom ju zahrejte na miernom ohni, aby sa úplne rozpustila.

3. Tvaroh zmiešajte so smotanou na šľahanie, kondenzovaným mliekom, karamelovým krémom a rumom. Pridajte rozpustenú želatínu a dobre premiešajte.

4. Zmes nalejte na pripravený korpus a dajte do chladničky na minimálne 4 hodiny.

5. Na polevu zohrejte smotanu na šľahanie, pridajte karamelový krém a maslo a nechajte zmes zovrieť. Potom ju nechajte vychladnúť.

6. Cheesecake vyberte z formy a prelejte polevou. Na povrch rozložte salko a nechajte vychladnúť.

Nakoniec si môžete z karamelového cheesecake so salkom vychutnať ako skvelú dezertnú pochúťku. Dobrú chuť!

 

Karamelový cheesecake s mascarpone
Karamelový cheesecake s mascarpone

3) Karamelový cheesecake s mascarpone

Na karamelový cheesecake s mascarpone budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

Na korpus:
– 200 g lístkového cesta
– 50 g masla
– 50 g hladkej múky

Na náplň:
– 500 g mascarpone
– 200 g cukru
– 4 vajcia
– 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
– 100 g karamelovej polevy
– štipka soli

Postup prípravy:

1. Predhrejte rúru na 180°C.

2. Lístkové cesto rozvaľkajte na plát a vložte ho do formy na pečenie s vysokým okrajom. Nakrájajte cesto nad okrajom formy a zatlačte ho na dno. Zvyšné cesto zhora uvážte do formy.

3. V miske zmiešajte mascarpone s cukrom, vajcami, vanilkovým extraktom a štipkou soli. Nalejte túto zmes na cesto v forme.

4. Pečte cheesecake asi 45 minút, alebo kým nie je zlatisto hnedý. Nechajte cheesecake vychladnúť.

5. Rozpustite karamelovú polevu a polievajte ňou cheesecake. Dajte cheesecake do chladničky aspoň na 3 hodiny.

6. Podávajte a tešte sa z lahodného karamelového cheesecake-u s mascarpone!dobrú chuť!

 

Karamelový cheesecake s bielou čokoládou
Karamelový cheesecake s bielou čokoládou

4) Karamelový cheesecake s bielou čokoládou

Na karamelový cheesecake s bielou čokoládou budete potrebovať tieto suroviny:

Na cesto:
– 200 g mletých sušienok
– 100 g masla

Na náplň:
– 500 g tvarohu
– 200 ml smotany na šľahanie
– 150 g cukru
– 3 vajcia
– 1 vanilkový cukor
– 1 balíček želatíny
– 100 g bielou čokoládu
– 150 g karamelu

Postup:

1. Zmiešajte mleté sušienky a rozpustené maslo a vytlačte do formy s vyloženým papierom na pečenie. Dajte do chladničky stuhnúť.

2. Želatínu namočte do studenej vody. Tvaroh zmiešajte s cukrom, vanilkovým cukrom a karamelom a dobre premiešajte.

3. Bielu čokoládu roztopíme na pare a pridáme k tvarohu. Vymiešajte do tej doby, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.

4. Smotanu vyšľahajte do tuha. Do tvarohovej zmesi pridajte vyšľahanú smotanu a jemne premiešajte.

5. Želatínu rozpustite v troche vody a primiešajte ju do zmesi.

6. Hotovú náplň nalejte na cesto a dajte do chladničky najmenej na 4 hodiny alebo ideálne cez noc.

7. Pred podávaním ozdobte nasekaným orechom a karamelom.

Nechutný tip: Skúste pridať do náplne aj jemne nakrájané kúsky karamelu pre ešte intenzívnejšiu chuť. Dobrú chuť!

 

Karamelový cheesecake | How to make Caramel cheesecake

5) Karamelový cheesecake s pudingom

Suroviny:
– 250 g piškót
– 100 g maslo
– 500 g mascarpone
– 200 ml smotana na šľahanie
– 200 g cukor
– 2 balíčky vanilkového pudingového prášku
– 500 ml mlieko
– karamelový sirup
– horká voda

Postup:
1. Piškóty rozdrvte na jemno a zmiešajte s rozpusteným maslom. Tmavou formu s odnímateľným dnom o 24 cm vyložte papierom na pečenie a pripravenú piškótovú zmes stlačte na dno formy. Vložte do chladničky.

2. V miske zmiešajte mascarpone s cukrom a smotanou na šľahanie, kým nezískate hladkú hmotu. Túto zmes rozotrite na pripravené piškóty a dajte do chladničky.

3. Vanilkové pudingové prášky zmiešajte s mliekom a uvaríme hustý puding podľa návodu na obale. Keď je puding hotový, zmes vylejte na vrch cheesecakeu a nechajte stuhnúť.

4. Pred podávaním cheesecake poliate karamelovým sirupom a podávajte vychladený. Dobrú chuť!

 

Karamelový cheesecake s jablkami
Karamelový cheesecake s jablkami

6) Karamelový cheesecake s jablkami

Suroviny:
– 200 g sušených datlí (namočených v teplej vode na 15 minút)
– 150 g mandlí
– 2 lyžice masla
– 500 g tvarohu
– 200 g smotany na šľahanie
– 100 g medu
– 1 lyžička vanilkového extraktu
– 3 jablká
– 1 lyžica masla
– 2 lyžice hnedého cukru
– 1 lyžička škoricu
– soľ

Postup:
1. Na základ pripravíme tým, že datle zmixujeme do hladkej hmoty spolu s mandľami. Pridáme maslo a zase zmiešame.
2. Túto hmotu vtlačíme do dna tortovej formy a dáme do chladničky.

3. Zatiaľ si pripravíme náplň cheesecakeu. V miske zmiešame tvaroh, smotanu na šľahanie, med a vanilkový extrakt.
4. Túto hmotu nalejeme na pripravený základ a dáme do chladničky na minimálne 4 hodiny.

5. Jablká olúpeme, nakrájame na plátky a orestujeme na masle spolu s hnedým cukrom, škoricou a štipkou soli.

6. Hotový cheesecake ozdobíme jablkami a podávame.

Dobrú chuť!

 

Recept na rýchly karamelový LOTUS cheesecake, ktorý zvládne úplne každý!

7) Karamelový cheesecake zo salka

Suroviny:
– 200 g sušených salka
– 100 g masla
– 500 g mascarpone
– 250 g karamelovej nátierky
– 200 ml smotany na šľahanie
– 100 g práškového cukru
– 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
– 2 lyžice karamelovej omáčky

Postup:

1. Salko nakrájajte na drobné kúsky a rozdrvte v mixéri. Pridajte roztopené maslo a premiešajte.

2. Túto zmes vytlačte na dno formy na cheesecake a dobre ho pritisnite. Dajte do chladničky.

3. Mascarpone, karamelovú nátierku, práškový cukor a vanilkový extrakt zmiešajte dokopy a dobre premiešajte.

4. V samostatnej miske šľahajte smotanu na šľahanie, a keď je pevná, opatrne ju pridajte do mascarponeovej zmesi a jemne premiešajte.

5. Nalejte túto zmes na pripravené salkové dno a dajte do chladničky na minimálne 4 hodiny alebo cez noc, aby cheesecake stuhol.

6. Pred podávaním polejte cheesecake karamelovou omáčkou a podávajte.

Ďalší tip: Dekorujte malými kúskami salka na vrchu cheesecakeu pre extra chuť a krásny vzhľad. Dobrú chuť!

 

 

Pečeny karamelový cheesecake
Pečeny karamelový cheesecake

8) Pečeny karamelový cheesecake

Na pečený karamelový cheesecake budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

Na korpus:
– 200 g sušienok (napr. polovica digestive sušienok a polovica maslových sušiek)
– 100 g masla

Na náplň:
– 500 g mascarpone
– 200 g kyslej smotany
– 200 g cukru
– 4 vajíčka
– 1 vanilkový cukor
– šťava z 1 citróna
– 2 lyžice múky

Na karamelovú polevu:
– 100 g cukru
– 50 g masla
– 150 ml smotany na šľahanie

Postup:

1. Najprv si pripravte korpus. Sušienky rozbite na drobné kúsky a premiešajte s rozpusteným maslom. Túto zmes vtlačte do dna tortovej formy a dôkladne ju zhustite a upravte. Nechajte vychladnúť.

2. Medzitým si pripravte náplň. V miske zmiešajte mascarpone, kyslú smotanu, cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu, vajíčka a múku. Všetko dobre premiešajte do hladka.

3. Náplň nalejte na pripravený korpus v tortovej forme a dajte do predhriatej rúry na 160 °C. Pečte približne 45 – 50 minút, kým náplň pekne zatuhne.

4. Po upečení cheesecake nechajte dôkladne vychladnúť a potom ho dajte aspoň na 4 hodiny do chladničky.

5. Na karamelovú polevu si nechajte rozpustiť cukor na panvici. Pridajte maslo a smotanu na šľahanie a nechajte vzniknúť hladkú karamelovú zmes. Potom ju nalejte na vychladnutý cheesecake.

6. Hotový cheesecake ešte jednu hodinu nechajte odpočívať v chladničke, aby sa karamelová poleva pekne zatvrdla.

Pečený karamelový cheesecake je hotový a pripravený na podávanie. Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Daniela píše:

    Stále to ešte niekto pripravujem.
    Inšpirujte sa radšej Slovenskými koláčmi. Veď ich máme hromadu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *