Bezlepkové fašírky a kelový prívarok

Ak hľadáte recept na bezlepkové fašírky a kelový prívarok, mám pre vás nasledujúci návrh:

Potrebujete:

  • 500 g mletej hovädzej alebo kuracej šťavy
  • 1 cibuľu, jemne nakrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strouhanej bezlepkovej vločky alebo strúnky
  • 1 lyžičku soľ
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej papriky
  • čerstvý kôpor alebo petržlen na ozdobu
  • olej na pečenie

 

Bezlepkové fašírky a kelový prívarok

Postup:

  1. V miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce, bezlepkovú vločku (alebo strúnku), soľ a korenie.
  2. Rukami vytvorte malé fašírky vo forme valčekov.
  3. Na panvici zahrejte olej a pečte fašírky zo všetkých strán, až kým sa nezohnednú a neupieknu sa.
  4. Hotové fašírky ozdobte čerstvým kôprom alebo petržlenom.

 

Kelový prívarok

Potrebujete:

  • 1 hlávku kelu, nasekanú na rezance
  • 1 veľkú mrkvu, nastrúhanú
  • 1 cibuľu, jemne nakrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  2. Pridajte nastrúhanú mrkvu a nasekaný kel. Nechajte ich trochu zmäknúť.
  3. Pridajte zeleninový vývar, soľ a korenie podľa chuti.
  4. Po zakrytí nechajte variť asi 15-20 minút, kým sa zelenina nezmäkne.
  5. Ak je prívarok príliš tekutý, nechajte ho povariť bez veka, aby sa trochu zredukoval.
  6. Servírujte fašírky spolu s kelovým prívarokom.

Dúfam, že vám tento recept pomôže v príprave chutných a bezlepkových fašírok s kelovým prívarokom!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *