Ingrediencie:
- 250 g bezlepkovej múky (napríklad ryžovej alebo kukuričnej)
- 1 lyžica bezlepkového prášku do pečiva
- 50 g cukru
- 1 vajce
- 150 ml mlieka
- 50 g rozpusteného masla
- 1 vanilkový cukor
- náplň podľa chuti
Bezlepkové dukátové buchtičky
Postup:
- Na začiatok si pripravíme cesto. Väčšiu misku si naplníme bezlepkovou múkou, práškom do pečiva a cukrom.
- Do cesta pridáme vajce, mlieko, rozpustené maslo a vanilkový cukor. Všetko dôkladne premiešame, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.
- Cesto necháme odležať približne 30 minút, aby bolo dostatočne nadýchané.
- Potom prejdeme k formovaniu buchtičiek. Na plech si dáme pečiaci papier a naň utvárame malé guľôčky z cesta.
- V každej guľôčke urobíme dúhový otvor a naplníme ju povidlami, marmeládou alebo tvarohom.
- Hotové buchtičky potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C. Pečieme približne 15-20 minút, alebo kým buchtičky nezískajú zlatavú farbu.
- Hotové bezlepkové dukátové buchtičky necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Dobrú chuť!