Bezlepkové dukátové buchtičky

Ingrediencie:

  • 250 g bezlepkovej múky (napríklad ryžovej alebo kukuričnej)
  • 1 lyžica bezlepkového prášku do pečiva
  • 50 g cukru
  • 1 vajce
  • 150 ml mlieka
  • 50 g rozpusteného masla
  • 1 vanilkový cukor
  • náplň podľa chuti

 

Bezlepkové dukátové buchtičky

Postup:

  1. Na začiatok si pripravíme cesto. Väčšiu misku si naplníme bezlepkovou múkou, práškom do pečiva a cukrom.
  2. Do cesta pridáme vajce, mlieko, rozpustené maslo a vanilkový cukor. Všetko dôkladne premiešame, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.
  3. Cesto necháme odležať približne 30 minút, aby bolo dostatočne nadýchané.
  4. Potom prejdeme k formovaniu buchtičiek. Na plech si dáme pečiaci papier a naň utvárame malé guľôčky z cesta.
  5. V každej guľôčke urobíme dúhový otvor a naplníme ju povidlami, marmeládou alebo tvarohom.
  6. Hotové buchtičky potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C. Pečieme približne 15-20 minút, alebo kým buchtičky nezískajú zlatavú farbu.
  7. Hotové bezlepkové dukátové buchtičky necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *