Ražniči na plechu so zemiakmi

Chutné a jednoduché ražníčky na plechu sú vynikajúcim jedlom, ktoré môžete podávať spolu so zemiakmi. Tu je recept, ktorý vám pomôže pripraviť si toto výnimočné jedlo:

Suroviny:

  • 500 gramov bravčovej krkovičky, nakrájanej na kocky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na veľké kúsky
  • 1 paprika, nakrájaná na veľké kúsky
  • 1 cuketa, nakrájaná na veľké kúsky
  • 500 gramov zemiakov, nakrájaných na hrubé plátky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Na začiatok si pripravte marinádu. V miske zmiešajte olivový olej, cesnak, rozmarín, sladkú papriku, soľ a čierne korenie.
  2. Do marinády vložte nakrájanú bravčovú krkovičku a dôkladne ju obaľte v marináde. Nechajte mäso odpočívať v chladničke aspoň hodinu.
  3. Predhrejte rúru na 200 °C.
  4. Na plechu vystlanom pečiacim papierom rozložte nakrájané zemiaky, cibuľu, papriku a cuketu. Posypte ich soľou, čiernym korením a štipkou rozmarínu.
  5. Položte marinovanú krkovičku na drevné ražníčky a usporiadajte ich na zelenine na plechu.
  6. Vložte plech do rúry a pečte približne 25 – 30 minút, alebo kým mäso nie je dobre prepečené a zemiaky sú zlatisté a mäkké.
  7. Ražníčky a zemiaky môžete podávať priamo z plechu, prípadne ich premiestnite na servírovaciu dosku.
  8. Doprajte si tieto chutné ražníčky so zemiakmi a užite si výborné jedlo!

Prajem dobrú chuť!

 

2) Ražniči na plechu so zemiakmi

Suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (napr. plece)
  • 2 cibule
  • 2 papriky (červená a zelená)
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice soľi
  • 1 lyžica čerstvej mletej papriky
  • 1 lyžica sušeného oregana
  • Čerstvý kôpor na ozdobu

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na rovnomerné kúsky a dajte ich do veľkej misy.
  2. Cibuľu, papriky a zemiaky očistite a nakrájajte na približne rovnaké veľkosti ako mäso.
  3. Pridajte nakrájanú cibuľu, papriky a zemiaky do misy s mäsom.
  4. Cesnak jemne nasekajte a pridajte do misy.
  5. Pridajte olivový olej, soľ, mletú papriku a oregano do misy a dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
  6. Pripravenú zmes preložte na plech vyložený papirom na pečenie a rozložte ju rovnomerne.
  7. Predhrejte rúru na 200 °C a vložte plech so zmesou do rúry.
  8. Pečte ražniče asi 30-40 minút, alebo kým mäso nie je dokonale prepečené a zemiaky sú mäkké a zlatisté.
  9. Po upečení ozdobte ražniče čerstvým nasekaným kôprom a podávajte s rozličnými prílohami ako napríklad šalátom, chliebom alebo plnenou paprikou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *