Zemiaková polievka s kyslou kapustou je tradičná slovenská jedlo, ktoré sa pripravuje na jeseň a zimu. Táto chutná a sýta polievka je veľmi výživná a ideálna na zahriatie v chladných dňoch. Tu je recept na prípravu zemiakovej polievky s kyslou kapustou:

Suroviny:
– 4 veľké zemiaky
– 1 veľká cibuľa
– 1 lyžica masla
– 1 pohár kyslej kapusty
– 1 lyžica octu
– soľ, čierne korenie, mletá paprika, mletá rasca

 

Zemiaková polievka s kyslou kapustou

Postup:

1. Zemiaky očistite, opláchnite a nakrájajte na malé kocky.
2. Cibuľu ošúpajte a nakrájajte na drobné kúsky.
3. Na trochu oleja orestujte cibuľu, pridajte zemiaky a restujte ešte pár minút.
4. Pridajte kyslú kapustu, zaliate vodou a nechajte variť až kým zemiaky nezmäknú.
5. Pridajte ocot, soľ, korenie, rasca a mletú papriku podľa chuti.
6. Nechajte polievku povariť ešte pár minút a podávajte horúcu.

Takto pripravená zemiaková polievka s kyslou kapustou je skvelá na zahriatie v chladnom počasí a rozhodne vás zahreje z vnútra. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *