Bezlepkové medovníčky

Bezlepkové medovníčky – po slovensky, tak ako ich pripravujeme len mi u nás doma.

Ingrediencie:

  • 250 g bezlepkovej múky (napr. ryžová, kukuričná, tapioková)
  • 1 lyžička bezlepkového kypriaceho prášku
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/4 lyžičky mletého klinčeka
  • 1/4 lyžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lyžičky mletého badyánu
  • 75 g masla, zmäknutého
  • 100 g cukru
  • 2 lyžice medu
  • 1 vajce
  • 1 lyžica citrónovej kôry (z 1 citróna)

 

Bezlepkové medovníčky

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte bezlepkovú múku, bezlepkový kypriaci prášok, škoricu, klinčeky, zázvor a badyán.
  2. V ďalšej miske vymaľujte zmäknuté maslo so cukrom do peny. Pridajte med, vajce a citrónovú kôru a dôkladne premiešajte.
  3. Pridajte suché zložky z prvej misy do misky s maslovou zmesou a dobre premiešajte, až kým sa nevytvorí hladké cesto.
  4. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte ho odpočívať v chladničke 1-2 hodiny.
  5. Troubu predhrejte na 180 °C. Plech vyložte papierom na pečenie.
  6. Vyberte cesto z chladničky a rozvaľte ho na pomúčenej doske na hrúbku približne 5 mm.
  7. Vykrájajte z cesta rôzne tvary – napríklad srdiečka, hviezdičky alebo kolieska – a presuňte ich na pripravený plech.
  8. Pečte medovníčky v predhriatej rúre asi 10-12 minút, alebo kým nezískajú ľahko zlatistú farbu.
  9. Nechajte ich úplne vychladnúť a potom ich môžete ozdobiť a podávať.

Dúfam, že vám tieto bezlepkové medovníčky chutia!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *