Samozrejme! Tu je recept na bezlepkové išelské tortičky po slovensky:
Bezlepkové išelské tortičky tradičný recept.
Ingrediencie:
- 200 g bezlepkovej múky
- 150 g mäkkého masla
- 100 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- džem alebo poleva podľa chuti
Bezlepkové išelské tortičky
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formičky na muffiny.
- Vo veľkej miske zmiešajte mäkké maslo a práškový cukor, až kým nezískate ľahkú a nadýchanú zmes.
- Pridajte vajcia a vanilkový extrakt a dôkladne premiešajte.
- Do zmesi pridajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva a štipku soli. Všetky ingrediencie spolu premiešajte, až kým nezískate hladké cesto.
- Lyžičkou naplňte formičky na muffiny cestom, naplňte ich približne do dvoch tretín.
- Pečte v predhriatej rúre približne 15-20 minút, alebo kým tortičky nebudú zlatisté a pružné na dotyk.
- Nechajte ich vychladnúť a potom ich môžete ozdobiť džemom alebo polevou podľa vášho gusta.
Dobrú chuť!