Bezlepkové išelské tortičky 

Samozrejme! Tu je recept na bezlepkové išelské tortičky po slovensky:

Bezlepkové išelské tortičky tradičný recept.

Ingrediencie:

  • 200 g bezlepkovej múky
  • 150 g mäkkého masla
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • džem alebo poleva podľa chuti

 

Bezlepkové išelské tortičky 

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formičky na muffiny.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte mäkké maslo a práškový cukor, až kým nezískate ľahkú a nadýchanú zmes.
  3. Pridajte vajcia a vanilkový extrakt a dôkladne premiešajte.
  4. Do zmesi pridajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva a štipku soli. Všetky ingrediencie spolu premiešajte, až kým nezískate hladké cesto.
  5. Lyžičkou naplňte formičky na muffiny cestom, naplňte ich približne do dvoch tretín.
  6. Pečte v predhriatej rúre približne 15-20 minút, alebo kým tortičky nebudú zlatisté a pružné na dotyk.
  7. Nechajte ich vychladnúť a potom ich môžete ozdobiť džemom alebo polevou podľa vášho gusta.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *