Bezlepkové kaiserky

Máte rád(a) kaiserky, ale potrebujete bezlepkovú variantu? Nemusíte sa obávať, mám pre vás skvelý recept na bezlepkové kaiserky. Stačí nasledovať nasledujúci postup:

Suroviny:

  • 250 g bezlepkovej múky (napr. ryžová, kukuričná, quinová)
  • 1 lyžička xantanovej gumy (pomáha zlepšiť textúru)
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička instantného kvasu
  • 250 ml teplej vody
  • 2 lyžice oleja
  • 1 vajce

 

Bezlepkové kaiserky

Príprava:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte bezlepkovú múku, xantanovú gumu, soľ, cukor a instantný kvas.
  2. Pridajte teplú vodu, olej a vajce. Dobrze premiešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
  3. Cesto vyložte na pomúčený povrch a hniesťte asi 5 minút, kým nie je elastické a hladké.
  4. Vytvorte z cesta valčeky a spojte ich do kruhu, vytvorte tak typický tvar kaiserky.
  5. Položte kaiserky na plech vyložený pečiacim papierom a prikryte ich čistou utierkou. Nechajte ich kysnúť asi 1 hodinu, až kým nezdvojnásobia svoj objem.
  6. Troubu predhrejte na 200 °C.
  7. Kaiserky dajte piecť do vyhriatej trúby na 15-20 minút, až kým nie sú zlatavo-hnedé a dobre prepečené.
  8. Po upečení nechajte kaiserky vychladnúť a potom si ich môžete vychutnať s obľúbeným náplňovým zložením.

Dúfam, že si bezlepkové kaiserky vychutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *