Začína sa nám obdobie, kedy nám rastú hríby (huby, kozáre), tak toho treba využiť. Nám za chalupou rastú bedle, tak som sa rozhodla, že dnes si ich vypražím a naplním syrom.
Vyprážané bedle plnené syrom
Čas príchodu húb je skvelou príležitosťou na prípravu chutných jedál s čerstvými hubami. Tu je jednoduchý recept pre vyprážané bedle plnené syrom:
Potrebné suroviny:
- 500 g bedlí (hub)
- 100 g tvrdého syra (napríklad eidam, cheddar)
- 2 vajcia
- 100 g múky
- Strúhanka na obaľovanie
- Sójový olej na varenie
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Bedle pretrhajte na menšie kúsky a očistite ich od eventuálnych nečistôt.
- Syr nastrúhajte na jemnú strúhanku.
- V jednej miske rozšľahajte vajcia.
- V druhej miske zmiešajte múku so soľou a mletým čiernym korením.
- Každú bedľu ponorte najprv do múky, potom do rozšľahaných vajec a nakoniec ich obaľte vo strúhanke. Týmto postupom vznikne vrstva, ktorá zabezpečí, že huby budú dôkladne obalené a vypražené.
- Na panvici zohrejte dostatok sójového oleja.
- Vypražte bedle na stredne vysokom ohni, kým nebudú zlatisté a chrumkavé. Odstavte z ohňa a nechajte ich odkvapkať na papierovom uteráku.
- Hotové vyprážané bedle plnené syrom môžete podávať samotné alebo ako prílohu k jedlu. Doplnkom môže byť napríklad čerstvá zelenina alebo dip.
- Dobrú chuť!
Prajem vám úspešné varenie a skvelý zážitok s čerstvými hubami!