Vyprážané bedle plnené syrom

Začína sa nám obdobie, kedy nám rastú hríby (huby, kozáre), tak toho treba využiť. Nám za chalupou rastú bedle, tak som sa rozhodla, že dnes si ich vypražím a naplním syrom.

Vyprážané bedle plnené syrom

Plnené bedle sezónny recept z húb

Čas príchodu húb je skvelou príležitosťou na prípravu chutných jedál s čerstvými hubami. Tu je jednoduchý recept pre vyprážané bedle plnené syrom:

Potrebné suroviny:

  • 500 g bedlí (hub)
  • 100 g tvrdého syra (napríklad eidam, cheddar)
  • 2 vajcia
  • 100 g múky
  • Strúhanka na obaľovanie
  • Sójový olej na varenie
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Bedle pretrhajte na menšie kúsky a očistite ich od eventuálnych nečistôt.
  2. Syr nastrúhajte na jemnú strúhanku.
  3. V jednej miske rozšľahajte vajcia.
  4. V druhej miske zmiešajte múku so soľou a mletým čiernym korením.
  5. Každú bedľu ponorte najprv do múky, potom do rozšľahaných vajec a nakoniec ich obaľte vo strúhanke. Týmto postupom vznikne vrstva, ktorá zabezpečí, že huby budú dôkladne obalené a vypražené.
  6. Na panvici zohrejte dostatok sójového oleja.
  7. Vypražte bedle na stredne vysokom ohni, kým nebudú zlatisté a chrumkavé. Odstavte z ohňa a nechajte ich odkvapkať na papierovom uteráku.
  8. Hotové vyprážané bedle plnené syrom môžete podávať samotné alebo ako prílohu k jedlu. Doplnkom môže byť napríklad čerstvá zelenina alebo dip.
  9. Dobrú chuť!

 

Prajem vám úspešné varenie a skvelý zážitok s čerstvými hubami!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *