Na prípravu pečeného prasiatka “Záhorská Bystrica” budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 1,5 – 2 kg prasiatka (môžete použiť aj iné mäso, napr. morčacie alebo kuracie)
– 2 cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice rasce
– soľ, mleté čierne korenie
– 200 ml mäsového vývaru
– 200 ml bieleho vína
Pečené prasiatko – Záhorska Bystrica
Postup:
1. Mäso očistite a dobre opláchnite. V miske si pripravte zmes z rascy, nastrúhanej cibule, pretlačeného cesnaku, soli a korenia. Túto zmes natrite mäsom a nechajte aspoň 2 hodiny odstáť.
2. Prasiatko vložte do pekáča, pridajte mäsové vývar a biele víno.
3. Pekáč zakryte a pečte mäso v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 1,5 – 2 hodiny, pravidelne ho polievajte šťavou z pečenia.
4. Keď je mäso hotové, nechajte ho ešte krátko odpočívať, potom ho nakrájajte a podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!