Tu je recept na “plnku do polievky” v slovenskom jazyku:

Potrebujete:
– 1 cibuľu, nasekanú
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 mrkvu, nastrúhanú
– 1 zelerovú stonku, nastrúhanú
– 1/2 papriku, nasekanú
– 1/2 pórka, nasekaného
– 2 lyžice oleja
– 200 g mletej hovädzej alebo bravčovej špeciality
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 lyžička cesnakového prášku
– 1 lyžička papriky
– 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
– 2 lyžice paradajkového pretlaku
– 1 liter vývaru (hovädzí, kurací alebo zeleninový)
– 1/4 hrnčeka ryže alebo cestovín (voliteľné)
– kôpor alebo petržlen na ozdobenie

 

Plnka do polievky varecha

Postup:

1. Na rozohriatej panvici si rozpustite olej a orestujte cibuľu a cesnak, až do zlatista.
2. Pridajte mrkvu, zeler, papriku a pórka a orestujte ich ďalších pár minút.
3. Pridajte mleté mäso a opečte ho, až kým sa nezmení na drobné kúsky.
4. Pridajte soľ, korenie, cesnakový prášok, papriku a mletú červenú papriku. Premiešajte, aby sa dochutilo.
5. Pridajte paradajkový pretlak a vývar. Privedte k varu, znížte teplotu a nechajte vrieť asi 20 minút, kým sa všetky chute spoja.
6. Ak chcete, môžete pridať ryžu alebo cestoviny a variť podľa návodu na obale, až kým sa neuvária.
7. Polievku ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa potreby.
8. Podávajte s kôprom alebo petržlenom na ozdobenie.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *