Najlepšie recepty kuracie mäso

Tu je niekoľko nádherných receptov na kuracie mäso:

  1. Kuracie prsia s cesnakom a bylinkami:
    • Ingrediencie:
      • 4 kuracie prsia
      • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
      • 2 lyžice olivového oleja
      • 1 čajová lyžička sušených byliniek (napr. tymián, oregano, rozmarín)
      • soľ a korenie podľa chuti
    • Postup:
      • Kuracie prsia osolíme, okoreníme a potrieme cesnakom a bylinkami.
      • Rozohrejeme olivový olej na panvici a opečieme kuracie prsia z oboch strán, až sa zlatisto zrumenia.
      • Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.
  2. Kuracie placky so zeleninou:
    • Ingrediencie:
      • 500 g mletej kuracej žľazy
      • 1 cibuľa (jemne nasekaná)
      • 1 mrkva (strúhaná)
      • 1 cuketa (strúhaná)
      • 2 vajcia
      • 4 lyžice strúhanky
      • 1 čajová lyžička cesnaku v prášku
      • soľ a korenie podľa chuti
      • olej na vyprážanie
    • Postup:
      • V mise zmiešame mletú kuraciu žľazu, cibuľu, mrkvu, cuketu, vajcia, strúhanku a cesnakový prášok.
      • Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
      • Zmiešanú hmotu formujeme do plátkov a opražíme na rozohriatom oleji z oboch strán, kým sa nezlatisto neopečú.
  3. Kuracie kari s kokosovým mliekom:
    • Ingrediencie:
      • 500 g kuracieho mäsa (nakrájaného na kocky)
      • 1 cibuľa (nakrájaná na kúsky)
      • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
      • 2 lyžice kari pasty
      • 400 ml kokosového mlieka
      • 1 červená paprika (nakrájaná na kúsok)
      • 1 lyžica ryžového octu
      • 1 lyžica oleja
      • soľ a korenie podľa chuti
    • Postup:
      • Rozohrejeme olej v hrnci a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
      • Pridáme kuracie mäso a opečieme ho, kým nie je dobre prepečené.
      • Pridáme kari pastu a opražíme ju krátko.
      • Pridáme kokosové mlieko a lyžicu ryžového octu. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
      • Pridáme červenú papriku a necháme variť asi 15 – 20 minút, kým mäso nie je mäkké.
      • Podávame s ryžou alebo naan chlebom.

Skúste si tieto lahodné recepty s kuracím mäsom vyskúšať a užite si vynikajúci jedlo!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku (najemno nastrúhané)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 lyžice čerstvých byliniek (napr. petržlenová vňať, tymián alebo bazalka)
  • Parmezán na posypanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava kuracieho mäsa: Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte papierovými utierkami. Potom ich osolte a okoreňte z oboch strán.

  2. Smaženie kuracieho mäsa: Na panvici zohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte kuracie prsia a smažte ich približne 6-7 minút z každej strany, alebo kým nie sú zlatisté a prepečené. Po uvarení ich vyberte z panvice a nechajte chvíľu stáť.

  3. Príprava omáčky: Na tej istej panvici pridajte strúčky cesnaku a smažte ich približne 1 minútu, kým nezačnú voňať. Potom pridajte smotanu na varenie a citrónovú šťavu. Dobre premiešajte a nechajte omáčku zovrieť, následne znížte teplo a varte asi 3-5 minút, kým sa omáčka trošku zhustne.

  4. Pridanie byliniek: Na záver pridajte čerstvé bylinky do omáčky a dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.

  5. Podávanie: Kuracie prsia rozkrájajte na plátky a poliate bylinkovou omáčkou. Môžete posypať strúhaným parmezánom (ak používate) a podávať s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát.

Bon Appétit!

Tento recept je ideálny na rýchlu večeru, ktorou potešíte seba aj svojich blízkych. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *