Tu je niekoľko nádherných receptov na kuracie mäso:
- Kuracie prsia s cesnakom a bylinkami:
- Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušených byliniek (napr. tymián, oregano, rozmarín)
- soľ a korenie podľa chuti
- Postup:
- Kuracie prsia osolíme, okoreníme a potrieme cesnakom a bylinkami.
- Rozohrejeme olivový olej na panvici a opečieme kuracie prsia z oboch strán, až sa zlatisto zrumenia.
- Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.
- Ingrediencie:
- Kuracie placky so zeleninou:
- Ingrediencie:
- 500 g mletej kuracej žľazy
- 1 cibuľa (jemne nasekaná)
- 1 mrkva (strúhaná)
- 1 cuketa (strúhaná)
- 2 vajcia
- 4 lyžice strúhanky
- 1 čajová lyžička cesnaku v prášku
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
- Postup:
- V mise zmiešame mletú kuraciu žľazu, cibuľu, mrkvu, cuketu, vajcia, strúhanku a cesnakový prášok.
- Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Zmiešanú hmotu formujeme do plátkov a opražíme na rozohriatom oleji z oboch strán, kým sa nezlatisto neopečú.
- Ingrediencie:
- Kuracie kari s kokosovým mliekom:
- Ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa (nakrájaného na kocky)
- 1 cibuľa (nakrájaná na kúsky)
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 lyžice kari pasty
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 červená paprika (nakrájaná na kúsok)
- 1 lyžica ryžového octu
- 1 lyžica oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- Postup:
- Rozohrejeme olej v hrnci a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
- Pridáme kuracie mäso a opečieme ho, kým nie je dobre prepečené.
- Pridáme kari pastu a opražíme ju krátko.
- Pridáme kokosové mlieko a lyžicu ryžového octu. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Pridáme červenú papriku a necháme variť asi 15 – 20 minút, kým mäso nie je mäkké.
- Podávame s ryžou alebo naan chlebom.
- Ingrediencie:
Skúste si tieto lahodné recepty s kuracím mäsom vyskúšať a užite si vynikajúci jedlo!
2)
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 strúčiky cesnaku (najemno nastrúhané)
- 200 ml smotany na varenie
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 2 lyžice čerstvých byliniek (napr. petržlenová vňať, tymián alebo bazalka)
- Parmezán na posypanie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa: Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte papierovými utierkami. Potom ich osolte a okoreňte z oboch strán.
-
Smaženie kuracieho mäsa: Na panvici zohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte kuracie prsia a smažte ich približne 6-7 minút z každej strany, alebo kým nie sú zlatisté a prepečené. Po uvarení ich vyberte z panvice a nechajte chvíľu stáť.
-
Príprava omáčky: Na tej istej panvici pridajte strúčky cesnaku a smažte ich približne 1 minútu, kým nezačnú voňať. Potom pridajte smotanu na varenie a citrónovú šťavu. Dobre premiešajte a nechajte omáčku zovrieť, následne znížte teplo a varte asi 3-5 minút, kým sa omáčka trošku zhustne.
-
Pridanie byliniek: Na záver pridajte čerstvé bylinky do omáčky a dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
-
Podávanie: Kuracie prsia rozkrájajte na plátky a poliate bylinkovou omáčkou. Môžete posypať strúhaným parmezánom (ak používate) a podávať s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát.
Bon Appétit!
Tento recept je ideálny na rýchlu večeru, ktorou potešíte seba aj svojich blízkych. Dobrú chuť!