Recept: Fazuľa zapečená s mletým mäsom. Ideálne najlepšie domáca fazuľa alebo príapdne tá z kozervy.

Prísady:

  • 400 g fazuľa (môžete použiť biele alebo červené fazuľa)
  • 300 g mleté mäso (hovädzie, bravčové alebo zmes)
  • 1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
  • 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 plechovka paradajkových kociek (400 g)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 200 g strúhankou premiešaný s 50 g rozpusteného masla (pre kôrku)

 

Fazuľa zapečená s mletým mäsom

Postup:

  1. Fazuľu namočte cez noc v studenej vode. Potom ju uvaríte vo veľkom hrnci s osolenou vodou, a to asi 60-90 minút, alebo kým sa fazuľa zmäkne. Odcedíme.
  2. Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu a cesnak, až sa zjemnia. Potom pridajte mleté mäso a orestujte ho, kým sa dobre nezôbra. Oregano, mletú papriku, soľ a čierne korenie pridáme podľa chuti.
  3. Do mletého mäsa pridajte paradajkové kocky, paradajkový pretlak a lyžičku medu. Všetko dobre premiešajte a nechajte varí sa asi 10 minút, aby sa chute spojili.
  4. V pekáči zmiešajte uvarenú fazuľu s pripraveným mletým mäsom. Na vrch posypte rovnomerne kombináciou strúhanky a rozpusteného masla.
  5. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celsia asi 30-35 minút, kým sa kôrka zlatistá a vnútro je bublajúce a horúce.
  6. Podávajte horúcu fazuľu zapečenú s mletým mäsom ako samostatné jedlo alebo spolu so zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *