Ak máte záujem o bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto po slovensky, mám pre vás jednoduchý a chutný recept. Tu je postup:
Suroviny:
- bezlepkové cestoviny (napríklad ryžové, kukuričné alebo kviňové)
- čerstvý bazalkový pesto
- cherry paradajky
- parmezán (alebo iný bezlepkový tvrdý syr) na posypanie
- čerstvý bazalkový list na ozdobu
- soľ a korenie
Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto
Postup:
- Uvaríme bezlepkové cestoviny podľa návodu na obale, až budú “al dente”. Potom ich scedíme a necháme bokom.
- Medzitým si pripravíme pesto. Môžete si ho buď pripraviť doma z čerstvej bazalky, olivového oleja, strúčika cesnaku, pinioliek, syra a soli, alebo zakúpiť hotové bazalkové pesto v obchode. Množstvo pesto prispôsobte podľa vašej chuti.
- Umyjeme a prepoloviť cherry paradajky.
- V panvici zohrejeme pesto a pridáme paradajky. Podľa chuti môžeme pridať soľ a korenie. Varíme na miernom ohni asi 2-3 minúty, kým sa paradajky mierne nerozpustia.
- Pridáme uvarené bezlepkové cestoviny do panvice s omáčkou pesto a paradajkami. Premiešame, aby sa omáčka rovnomerne roztiahla po cestovinách.
- Hotové jedlo môžeme ozdobiť na tanieri čerstvým bazalkovým listom a posypať strúhaným parmezánom alebo iným bezlepkovým tvrdým syrom.
Vaše bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto sú pripravené na podávanie! Dúfam, že si ich pochutnáte.