Ak máte záujem o bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto po slovensky, mám pre vás jednoduchý a chutný recept. Tu je postup:

Suroviny:

  • bezlepkové cestoviny (napríklad ryžové, kukuričné alebo kviňové)
  • čerstvý bazalkový pesto
  • cherry paradajky
  • parmezán (alebo iný bezlepkový tvrdý syr) na posypanie
  • čerstvý bazalkový list na ozdobu
  • soľ a korenie

 

Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto 

Postup:

  1. Uvaríme bezlepkové cestoviny podľa návodu na obale, až budú “al dente”. Potom ich scedíme a necháme bokom.
  2. Medzitým si pripravíme pesto. Môžete si ho buď pripraviť doma z čerstvej bazalky, olivového oleja, strúčika cesnaku, pinioliek, syra a soli, alebo zakúpiť hotové bazalkové pesto v obchode. Množstvo pesto prispôsobte podľa vašej chuti.
  3. Umyjeme a prepoloviť cherry paradajky.
  4. V panvici zohrejeme pesto a pridáme paradajky. Podľa chuti môžeme pridať soľ a korenie. Varíme na miernom ohni asi 2-3 minúty, kým sa paradajky mierne nerozpustia.
  5. Pridáme uvarené bezlepkové cestoviny do panvice s omáčkou pesto a paradajkami. Premiešame, aby sa omáčka rovnomerne roztiahla po cestovinách.
  6. Hotové jedlo môžeme ozdobiť na tanieri čerstvým bazalkovým listom a posypať strúhaným parmezánom alebo iným bezlepkovým tvrdým syrom.

Vaše bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto sú pripravené na podávanie! Dúfam, že si ich pochutnáte.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *