Tu máte recept na skvelé domáce králičie ragú:

Suroviny:

  • 600 gramov králičieho mäsa (na kocky)
  • 2 cibule (jemne nakrájané)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 mrkvy (na kolieska)
  • 2 stonky zeleru (nasekané)
  • 400 gramov paradajok (dusených, nakrájaných)
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lyžičky zmesi sušených byliniek (rozmarín, tymian, petržlen)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olej na dusenie

 

Domáce králičie ragú recept

Postup:

  1. Na rozpálenom hrnci s olejom opečte králičie mäso, aby sa zozlátilo zo všetkých strán. Potom ho odložte na tanier.
  2. Do hrnca pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich do zlatista. Prilejte červené víno a nechajte ho dusiť, kým sa alkohol neodparí.
  3. Do hrnca pridajte mrkvu a zeler. Dusťte ich spolu s cibuľou a cesnakom, kým sa zelenina zmäkne.
  4. Vráťte králičie mäso späť do hrnca a pridajte paradajky, hovädzí vývar a zmes sušených byliniek. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  5. Dajte jedlo varnú misu a dusťte ho na miernom ohni asi 2-3 hodiny, kým mäso nie je mäkké a príchuť sa dobre prepojí.
  6. Podávajte domáce králičie ragú s cestovinami, zemiakovým pyré, alebo s čerstvou bagetou.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto chutnom jedle!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *