Tu je recept na bravčový perkelt so zemiakmi:

  • 500 g bravčového mäsa (kocky)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 400 ml mäsového vývaru
  • 4 zemiaky (na kocky)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na opraženie

 

Bravčový perkelt so zemiakmi

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olej a oreste cibuľu a cesnak, kým sa zoskladajú.
  2. Pridajte bravčové mäso a opražte ho, kým nie je dobre prepečené.
  3. Do mäsa pridajte sladkú a červenú papriku a premiešajte, aby sa ochutenie rovnomerne rozložilo.
  4. Pridajte mäsový vývar, soľ a korenie. Znížte teplotu a nechajte variť 30-40 minút, kým mäso nie je mäkké.
  5. V ďalšom hrnci uvarte zemiaky v osolenej vode, kým nezmäknú.
  6. Keď je mäso mäkké, pridajte uvarené zemiaky a premiešajte.
  7. Nechajte variť ešte pár minút, aby sa chute prepojili.
  8. Podávajte horúce a môžete ozdobiť bylinkami.

Prajem vám dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *