Rada vám poskytnem recept na “Kuracie mäso na smotane” po slovensky:

Ingrediencie:

  • 500 g píputkového kuracieho mäsa, nakrájaného na malé kúsky
  • 2 lyžice masla
  • 1 malá cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Nakrájaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Kuracie mäso na smotane

Postup:

  1. Vo veľkej panvici rozpustite maslo na strednom ohni. Pridajte nadrobno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak a orestujte, kým sa zmäknú a začnú vonieť.
  2. Pridajte kúsky kuracieho mäsa a opečte ich, kým sa nezhnednú a neuprchnú, asi 5-7 minút.
  3. Znížte teplotu na minimum a pridajte smotanu na varenie, sušený tymián, sušený rozmarín, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
  4. Nechajte omáčku povariť asi 5 minút, aby zahustla a aby sa chute spojili.
  5. Ochutnajte omáčku a prípadne pridajte viac korenia podľa potreby.
  6. Podávajte kuracie mäso v smotane s varenou ryžou alebo cestovinou, ozdobené nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám chutí tento slovenský recept na kuracie mäso na smotane! Ak potrebujete ďalšiu pomoc, neváhajte sa pýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *