Ak máte chuť na skvelý tradičný slovenský jedlo, tu je jednoduchý recept na pečenú krkovičku so zemiakovou kašou:

Suroviny:

  • 1 kg krkovičky
  • 1 kg zemiaky
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

 

Pečená krkovička so zemiakovou kašou

Postup:

  1. Predohrejte rúru na 180 °C.
  2. Krkovičku opláchnite a osušte kuchynským papierom. Oškrabte ju nožom, aby bola koža krásne krehká a dochutili ste ju soľou a čiernym korením.
  3. Vložte krkovičku do pekáča a pečte ju v rúre približne dve hodiny, alebo kým nebude mäso krásne mäkké a kôstky sa ľahko oddeľujú.
  4. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kusy. V hrnci ich varte v osolenej vode, kým nebudú mäkké.
  5. Na panvici rozohrejte olej a orestujte nasekanú cibuľu dozlatista. Pridajte nastrúhaný cesnak a orestujte ho ešte pár sekúnd.
  6. Vypustite vodu zo zemiakov, pridajte ich do cibulovej zmesi a dobre premiešajte. Dochutte soľou a čiernym korením.
  7. Nakrájajte pečenú krkovičku na plátky a servírujte ju s horúcou zemiakovou kašou.

Dúfam, že si vychutnáte túto skvelú slovenskú pochúťku! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *