Určite, tu máte recept na výbornú vianočnú mäsovú roládu:

Potrebné suroviny:

  • 500 gramov mletej bravčovej kapusty
  • 500 gramov mletej hovädzej kapusty
  • 2 plátky chleba namočeného v mlieku
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej rasce
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej rozmaríny
  • 1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška
  • 100 gramov upečenej šunky, jemne nakrájanej
  • 100 gramov upečeného slaniny, nakrájanej na kúsky
  • 100 gramov nakrájaných kyslých uhorkov
  • Horčica na potretie

 

Vianočná mäsová roláda

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C (350°F).
  2. V miske dôkladne zmiešajte mletú bravčovú a hovädziu kapustu, namočený chlieb, nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, vajcia, soľ, korenie, rasce, rozmarínu a muškátový oriešok, až kým sa všetky suroviny rovnomerne nezmiešajú.
  3. Na rovnej ploche rozveďte plátka mäsovej zmesi na plát obdĺžnikovej podoby.
  4. Potrite vrstvou horčice a rovnomerne rozložte plátky šunky, nakrájanú slaninu a kyslé uhorky.
  5. Pomocou papieru na pečenie opatrne zrolujte mäsovú zmes do pevnej rolády, aby sa plnka úplne uzavrela.
  6. Vložte zrolovanú mäsovú roládu na plech a pečte v predhriatej rúre približne 1 hodinu, alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 70°C (160°F).
  7. Roládu vyberte z rúry a nechajte ju niekoľko minút vychladnúť pred krájaním.
  8. Podávajte vianočnú mäsovú roládu teplú alebo pri izbovej teplote. Dobrú chuť!

Poznámka: Podľa svojich chutí môžete pridať ďalšie ingrediencie do náplne, ako napríklad strúhaný syr, huby alebo bylinky.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *