Určite, tu máte recept na výbornú vianočnú mäsovú roládu:
Potrebné suroviny:
- 500 gramov mletej bravčovej kapusty
- 500 gramov mletej hovädzej kapusty
- 2 plátky chleba namočeného v mlieku
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1/2 čajovej lyžičky sušenej rasce
- 1/2 čajovej lyžičky sušenej rozmaríny
- 1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška
- 100 gramov upečenej šunky, jemne nakrájanej
- 100 gramov upečeného slaniny, nakrájanej na kúsky
- 100 gramov nakrájaných kyslých uhorkov
- Horčica na potretie
Vianočná mäsová roláda
Postup:
- Predhrejte rúru na 180°C (350°F).
- V miske dôkladne zmiešajte mletú bravčovú a hovädziu kapustu, namočený chlieb, nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, vajcia, soľ, korenie, rasce, rozmarínu a muškátový oriešok, až kým sa všetky suroviny rovnomerne nezmiešajú.
- Na rovnej ploche rozveďte plátka mäsovej zmesi na plát obdĺžnikovej podoby.
- Potrite vrstvou horčice a rovnomerne rozložte plátky šunky, nakrájanú slaninu a kyslé uhorky.
- Pomocou papieru na pečenie opatrne zrolujte mäsovú zmes do pevnej rolády, aby sa plnka úplne uzavrela.
- Vložte zrolovanú mäsovú roládu na plech a pečte v predhriatej rúre približne 1 hodinu, alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 70°C (160°F).
- Roládu vyberte z rúry a nechajte ju niekoľko minút vychladnúť pred krájaním.
- Podávajte vianočnú mäsovú roládu teplú alebo pri izbovej teplote. Dobrú chuť!
Poznámka: Podľa svojich chutí môžete pridať ďalšie ingrediencie do náplne, ako napríklad strúhaný syr, huby alebo bylinky.