Na prípravu kuracích pŕs s hubovou omáčkou (recept) budete potrebovať tieto ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 250g žampiónov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, korenie, olej na smaženie
Kuracie prsia s hubovou omáčkou
Postup:
1. Kuracie prsia umyjte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Posoľte a okoreňte podľa chuti.
2. Na panvici si rozohrejte trochu oleja a pridajte nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Orestujte do zlatista.
3. Pridajte nakrájané žampióny a orestujte ich, kým nezmenia farbu.
4. Potom pridajte kuracie prsia a opekajte, kým nezmenia farbu.
5. Zalejte všetko smotanou na varenie a za stáleho miešania nechajte omáčku zahustiť.
6. Ak omáčka nie je dosť hustá, pridajte trochu múky alebo škrobu rozmiešaného vo vode.
7. Podľa chuti môžete pridať ešte soľ a korenie a nechajte omáčku povariť ešte pár minút.
Podávajte s cestovinami, zemiakovou kašou alebo ryžou. Dobrú chuť!