Kuracie prsia na horčici

Kuracie prsia na horčici

Súper rýchly a super jednoduchý recept bez veľa ingrediencií. Pripravíme si ho takto a jednoducho.
Kuracie prsia pripravujeme na Slovensku asi najastejšie zo všetkého mäsa na trhu.
Dobre vieme, že kuracie mäsko dobré chuti, a preto naň uverejňujem toľko obsahu. Skvelá alternatíva k poľskému mäsu na paprike je použiť horčicu.

Ale pozor! Použijte plnotučnú horčicu. Niekto nám písal na našom fóre, že ideálne je použiť kremskú horčicu. Čo nie je dobré. Kremská horčica je tak dobrá akurát ku klobáse a iným polotovarom.
No do jedlá a na mäso je plnotučná horčica ten správny základ.

 

Bezprostredné prípravné práce k tomuto receptu:

  • Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte.
  • Jemne ich naklepeme, aby boli rovnomerne hrubé a mohli absorbovať prísady.
  • V miske si pripravte marinádu z plnotučnej horčice, soli a čierneho alebo bieleho mletého korenia.
  • Do marinády namáčajte kuracie prsia a nechajte ich v nej aspoň pol hodiny, ideálne v chlade.
  • Pred pečením nezabudnite prinesklá prsia osoliť z oboch strán.

Na výber je niekoľko možností ako pripraviť kuracie prsia na horčici:

  1. Na panvici: Umyté a marinované kuracie prsia opečte na panvici so zohriatým olejom, asi 4-5 minút z oboch strán. Následne ich dejte do rúry a dopečte asi 15-20 minút na 180°C (preverujte, či sú dobre prepečené).
  2. Na grile: Opečte marinované kuracie prsia na rozohriatom grile, asi 6-7 minút z oboch strán. Dôležité je dodržiavať bezpečnostné opatrenia pri grilovaní mäsa.
  3. V rúre: Marinované kuracie prsia dáte na pekáč, zalejte trochou oleja a pečte v rúre predhriatej na 200°C asi 25-30 minút, až kým nebudú vonku zlatisté a šťavnaté.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *