Zapekané kuracie prsia s broskyňou
Tu je recept na zapekané kuracie prsia s broskyňou:
Suroviny:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 2 broskyne
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 150 g strúhanku
- Soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
Postup:
- Kuracie prsia opláchnite, osušte a nakrájajte na tenké rezne.
- Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na jemné kúsky.
- Na panvici si rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak dozlatista.
- Pridajte nakrájané kuracie prsia a opečte ich z oboch strán.
- Broskyne opláchnite, osušte, prepolte ich a odstráňte kôstky. Nakrájajte ich na plátky.
- Soľte a koreňte kuracie prsia a pridajte do panvice aj broskyňové plátky.
- Zalejte všetko smotanou na varenie a nechajte dusiť asi 10 minút na miernom ohni.
- Počas toho si pripravte strúhanku. Môžete ju dochutiť soľou a korením podľa chuti.
- Na záver posypte dusené kuracie prsia a broskyne vrstvou strúhanky.
- Zapekajte vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút, kým nevytvorí zlatej farby kôru.
Môžete podávať zapekané kuracie prsia s broskyňou s prílohou podľa vášho výberu, napríklad s ryžou, zemiakovými hranolky alebo šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Tento recept je stara komuniksticka klasika.Ale mam to rad.Robil som to podľa tohto receptu a vydarilo sa bolo to skvelé jedlo.Odporučam.