Zapekané kuracie prsia s broskyňou

Zapekané kuracie prsia s broskyňou

Kuřecí prsa s broskví a sýrem

Tu je recept na zapekané kuracie prsia s broskyňou:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 2 broskyne
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 150 g strúhanku
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

Postup:

  1. Kuracie prsia opláchnite, osušte a nakrájajte na tenké rezne.
  2. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na jemné kúsky.
  3. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak dozlatista.
  4. Pridajte nakrájané kuracie prsia a opečte ich z oboch strán.
  5. Broskyne opláchnite, osušte, prepolte ich a odstráňte kôstky. Nakrájajte ich na plátky.
  6. Soľte a koreňte kuracie prsia a pridajte do panvice aj broskyňové plátky.
  7. Zalejte všetko smotanou na varenie a nechajte dusiť asi 10 minút na miernom ohni.
  8. Počas toho si pripravte strúhanku. Môžete ju dochutiť soľou a korením podľa chuti.
  9. Na záver posypte dusené kuracie prsia a broskyne vrstvou strúhanky.
  10. Zapekajte vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút, kým nevytvorí zlatej farby kôru.

Môžete podávať zapekané kuracie prsia s broskyňou s prílohou podľa vášho výberu, napríklad s ryžou, zemiakovými hranolky alebo šalátom.

Prajem dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *