Dnes si päť pripravíme kuracie prsia no už na iný spôsob ako obvykle. Trocha vylepšený recept a ja dúfam, že vám bude chutiť.
Kuracie prsia na grile
Určite, kuracie prsia na grile sú skvelou voľbou pre chutné a zdravé jedlo. Tu je jednoduchý recept:
Suroviny:
- 4 kuracie prsia
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1 citrón, na šťavu
Postup:
- Prichystajte marinádu tým, že zmiešate olivový olej, cesnak, mletú papriku, soľ, korenie a citrónovú šťavu v miske.
- Do marinády vložte kuracie prsia a nechajte ich v nej marinovať aspoň 30 minút (alebo ak chcete, aj cez noc v chladničke pre lepšiu chuť).
- Rozpálte gril na stredne vysokú teplotu.
- Vyberte kuracie prsia z marinády a nechajte prebytočnú marinádu odkvapkať.
- Položte kuracie prsia na gril a grilujte ich približne 6-8 minút z každej strany, alebo kým vnútri nie je dosiahnutá teplota 165 ° C.
- S odstránením z grilu nechajte kuracie prsia 5 minút oddychovať.
- Nakrájajte ich na plátky a servírujte s prílohou podľa vlastnej chuti.
Výborne sa hodí ku grilovaným kuracím prsiam čerstvý zeleninový šalát alebo pečené zemiaky. Dobrú chuť!
Tieto kuracie prsia som si spravil na našom grile.Podľa tohto receptu a boli užastne.Oslava sa vydarila a každ´ému chutilo