Kuracie prsia s broskyňou a syrom a smotanou
Taký klasický Nedeľný obd mojej mamki. Ak mala náadu na varenie, tak sme si pochutnali na kuracom mäse s broskyňou. Ak nie tak som varila ja. Dnes si pripravíme jedlo známe ako „Zapekané kuracie prsia s broskyňou“. Špecialitka na Nedeľný obedík.
Budeme potrebovať:
- balenie kuracích pŕs
- 200 g syru niva
- 200 g tvrdého syru na strúhanie
- konzervu broskýň
- teglík smotany na šľahanie
- 100 g dusenej šunky
- 2 strúčiky cesnaku
- mleté čiernie korenie
- soľ
Kuracie prsia s broskyňou a syrom a smotanou
Zopár ingrediencií a jedlo je na svete. Stačí dodržať pár bodov k príprave. Poďme si jedlo spoločne pripraviť.
Narezala som si kuracie prsia na plátky a dala som ich na omastenú zapekaciu misu. Poukladala som cih rovnomerne. osolila som ich a okorenila čeirným mletým korením. Na vrch kuracích plátkov som dala nakrájanú šunku a nakrájanú broskyňu.
Do panvici som si dala dal poldeci vody, rozdrvenú nivu a smotanu na varenie. Varila som do v tedy kým sa voda vyparila a niva sa pekne rozvarila v smotane. Pridala som aj dve pretlačené cesnaky. Povarila minútku a zalila tým mäso.
Potom som postrúhala tvrdý syr na strúhanie a ten som dala na mäso. Celé mäsom som ním pokryla tak, aby nebolo nič vidieť. U nás doma milujem všetko s veľkým počtom syra.
Zapekaciu misu som zakryla alobalom a piekal som to pri teplo 160 stupňov, tak 30 minút.
Potom som to odkryla a zapiekla pri 200 stupňoh celzia 10 minút.
Ja jedlo podávam s ryžou alebo s varenými omstenými zemiakmi. Dobrú chuť.
Dosť podobný recept: Zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom.
Kuracie prsia s broskyňou a syrom a smotanou
[penci_recipe]