Chutná Vareška

Kuracie prsia s broskyňou a syrom a smotanou

Kuracie prsia s broskyňou a syrom a smotanou

Taký klasický Nedeľný obd mojej mamki. Ak mala náadu na varenie, tak sme si pochutnali na kuracom mäse s broskyňou. Ak nie tak som varila ja. Dnes si pripravíme jedlo známe ako „Zapekané kuracie prsia s broskyňou“. Špecialitka na Nedeľný obedík.

Budeme potrebovať:

  • balenie kuracích pŕs
  • 200 g syru niva
  • 200 g tvrdého syru na strúhanie
  • konzervu broskýň
  • teglík smotany na šľahanie
  • 100 g dusenej šunky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čiernie korenie
  • soľ

 

Kuracie prsia s broskyňou a syrom a smotanou

Zopár ingrediencií a jedlo je na svete. Stačí dodržať pár bodov k príprave. Poďme si jedlo spoločne pripraviť.

Narezala som si kuracie prsia na plátky a dala som ich na omastenú zapekaciu misu. Poukladala som cih rovnomerne. osolila som ich a okorenila čeirným mletým korením. Na vrch kuracích plátkov som dala nakrájanú šunku a nakrájanú broskyňu.

Do panvici som si dala dal poldeci vody, rozdrvenú nivu a smotanu na varenie. Varila som do v tedy kým sa voda vyparila a niva sa pekne rozvarila v smotane. Pridala som aj dve pretlačené cesnaky. Povarila minútku a zalila tým mäso.

Potom som postrúhala tvrdý syr na strúhanie a ten som dala na mäso. Celé mäsom som ním pokryla tak, aby nebolo nič vidieť. U nás doma milujem všetko s veľkým počtom syra.
Zapekaciu misu som zakryla alobalom a piekal som to pri teplo 160 stupňov, tak 30 minút.

Potom som to odkryla a zapiekla pri 200 stupňoh celzia 10 minút.
Ja jedlo podávam s ryžou alebo s varenými omstenými zemiakmi. Dobrú chuť.

 

Dosť podobný recept: Zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom.

Kuracie prsia s broskyňou a syrom a smotanou

Kuracie prsia s broskyňou a syrom a smotanou

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *