Chutná Vareška

Kuracie mäso s horčicovou omáčkou na šampiňónoch

Kuracie mäso s horčicovou omáčkou na šampiňónoch

Kuracie mäso s horčicovou omáčkou na šampiňónoch môj domáci recept. Verím, že sa vám bdue páčiť.

Použila som:

  • 1 kg kuracích pŕs
  • 2 cibule
  • pol balenia mrazených šampiňónov (môžete použiť aj čerstvé)
  • 1 téglik smotany na varenie
  • 3 lyžice kyslej smotany
  • 5 lyžíc horčice
  • 4 lyžice oleja
  • čierne mleté korenie, soľ, červená mletá paprika
  • 1 šálka mlieka

Kuracie mäso s horčicovou omáčkou na šampiňónoch

Ako prvé si ošúpem cibuľu a nakrájam ju najemno na malé kúsky. Prichystám si väčšiu panvicu, na ktorej si rozohrejem olej a orestujem na ňom cibuľu. Kuracinu si poriadne vyumývam, očistím a nakrájam na menšie kúsky. Je na vás či máte radšej kocky alebo rezančeky.

Mäsko nechám smažiť, pokiaľ sa zatiahne a pustí šťavu. Šampiňóny si stále vyberiem pár hodín vopred, aby trocha povolili a nakrájam ich na malé kúsky. Ak použijeme čerstvé tak očistíme a tak isto nakrájame na menšie kúsky. Pridáme ich k mäsu a necháme ďalej smažiť.

Smotany si zmiešam spolu a pridám k ním horčicu. Mäso podlejeme šálkou mlieka a pridáme smotany zmiešané s horčicou. Premiešame, necháme chvíľu variť pokiaľ omáčka nezačne vrieť a môžeme odstaviť z ohňa. Pred odstavením ešte ochutnáme, osolíme a okoreníme.

Podávame s tým, na čo máme chuť. My obľubujeme domáce halušky alebo pečené zemiaky. No cestovinami či ryžou s hranolkami nič nemôžete pokaziť. Prajem dobrú chuť.

 

Kuracie mäso s horčicovou omáčkou na šampiňónoch

Kuracie mäso s horčicovou omáčkou na šampiňónoch

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *