Kuracie mäso s horčicovou omáčkou na šampiňónoch
Kuracie mäso s horčicovou omáčkou na šampiňónoch môj domáci recept. Verím, že sa vám bdue páčiť.
Použila som:
- 1 kg kuracích pŕs
- 2 cibule
- pol balenia mrazených šampiňónov (môžete použiť aj čerstvé)
- 1 téglik smotany na varenie
- 3 lyžice kyslej smotany
- 5 lyžíc horčice
- 4 lyžice oleja
- čierne mleté korenie, soľ, červená mletá paprika
- 1 šálka mlieka
Kuracie mäso s horčicovou omáčkou na šampiňónoch
Ako prvé si ošúpem cibuľu a nakrájam ju najemno na malé kúsky. Prichystám si väčšiu panvicu, na ktorej si rozohrejem olej a orestujem na ňom cibuľu. Kuracinu si poriadne vyumývam, očistím a nakrájam na menšie kúsky. Je na vás či máte radšej kocky alebo rezančeky.
Mäsko nechám smažiť, pokiaľ sa zatiahne a pustí šťavu. Šampiňóny si stále vyberiem pár hodín vopred, aby trocha povolili a nakrájam ich na malé kúsky. Ak použijeme čerstvé tak očistíme a tak isto nakrájame na menšie kúsky. Pridáme ich k mäsu a necháme ďalej smažiť.
Smotany si zmiešam spolu a pridám k ním horčicu. Mäso podlejeme šálkou mlieka a pridáme smotany zmiešané s horčicou. Premiešame, necháme chvíľu variť pokiaľ omáčka nezačne vrieť a môžeme odstaviť z ohňa. Pred odstavením ešte ochutnáme, osolíme a okoreníme.
Podávame s tým, na čo máme chuť. My obľubujeme domáce halušky alebo pečené zemiaky. No cestovinami či ryžou s hranolkami nič nemôžete pokaziť. Prajem dobrú chuť.
Kuracie mäso s horčicovou omáčkou na šampiňónoch
[penci_recipe]