Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– soľ a korenie podľa chuti
– 2 polievkové lyžice masla
– 1 cibuľa, nasekaná
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 pohár smotany na varenie
– 1 pohár mlieka
– 2 lyžice múky
– petržlenová vňať na ozdobenie

 

Kuracie prsia so smotanovou omáčkou

Postup:
1. Osolíme a okoreníme kuracie prsia a opečieme ich na masle na všetkých stranách, kým nezhnednú. Potom ich vyberieme z panvice a dáme bokom.
2. Do panvice pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich, kým cibuľa nezmäkne.
3. Pridáme múku a miešame, kým sa múka nezesie.
4. Postupne pridávame mlieko a smotanu, stále miešame, kým sa nevytvorí hladká omáčka.
5. Vložíme kuracie prsia späť do omáčky a necháme variť ešte približne 10 minút.
6. Podávame s uvarenou ryžou alebo cestovinou a ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *