Kuracie prsia sú výživnou a chutnou súčasťou mnohých jedál. Tu sú niekoľko jednoduchých receptov, ktoré môžete vyskúšať:
1. Pečené kuracie prsia so zeleninovým plátkom
Ingrediencie:
- 2 kuracie prsia
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
- 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Kuracie prsia osolte a okoreňte z oboch strán.
- V miske zmiešajte olivový olej, tymián, rozmarín a cesnak.
- Potrite kuracie prsia zmesou, aby vytvorili bylinkový plátkový povrch.
- Prsia dajte na plech vyložený pečiacim papierom a pečte asi 20-25 minút, kým nebudú zlatavo-hnedé a vnútri prepečené.
2. Kuracie prsia na grile so citrónom a cesnakom
Ingrediencie:
- 2 kuracie prsia
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (nastrúhané)
- Šťava z 1 citróna
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Pripravte marinádu zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy, nastrúhaného cesnaku, soli a korenia v miske.
- Kuracie prsia namočte do marinády a nechajte ich v nej odležať aspoň 30 minút.
- Na grile grilujte kuracie prsia asi 6-8 minút z oboch strán, kým nebudú vnútri dobre prepečené a dosiahnu teplotu 75 °C.
3. Kuracie prsia s broskvovou omáčkou
Ingrediencie:
- 2 kuracie prsia
- 2 broskyne (olúpané a nakrájané na plátky)
- 1 cibuľa (nakrájaná na tenké pásiky)
- 200 ml kuracieho vývaru
- 2 polievkové lyžice medu
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Kuracie prsia osolte a okoreňte z oboch strán.
- Opečte kuracie prsia na panvici s trochou oleja, kým nebudú zlatavo-hnedé a hotové.
- V inej panvici orestujte cibuľu do zlatista.
- Pridajte broskyne a varte asi 2-3 minúty, kým nezmäknú.
- Pridajte kurací vývar, med a sójovú omáčku. Varte asi 5 minút, kým omáčka nezhustne.
- Nalejte omáčku cez kuracie prsia a podávajte.
Jednoduche recepty z kuracich pŕs
Dúfam, že tieto recepty Vás inšpirujú a urobia Vám dobrú večeru. Dobrú chuť!