Holandský mletý rezeň so syrom

Ahoj! Mletý rezeň sa v holandskej kuchyni nazýva “gehaktbal” a je veľmi populárny pokrm. Tu je jednoduchý recept na holandský mletý rezeň so syrom:

Potrebujete:

  • 500 gramov mletej hovädzej alebo bravčovej šunky
  • 1 cibuľu, jemne nasekanú
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 vajce
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 50 gramov strúhaného syra (napr. Gouda alebo Edam)

 

Holandský mletý rezeň so syrom

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  2. Zmiešané mäso formujte do guľôčok alebo do tvaru rezeňa a stlačte ju na mierne plochý tvar.
  3. Na stred každého rezeňa pridajte trochu strúhaného syra a zatvorte mäso okolo syra, aby bol syr úplne zakrytý.
  4. Na panvici rozohrejte olej a pridajte rezeňe. Opečte ich z oboch strán, až kým nebudú vonku a zlaté.
  5. Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, ako s opekanými zemiakovými plackami, dusenou zeleninou alebo šalátom.

Dúfam, že si vychutnáte tento holandský pokrm! Ak máte ďalšie otázky, stačí povedať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *