Kuracie stehná sú obľúbenou a chutnou pochúťkou, ktorú môžete pripraviť rôznymi spôsobmi. Jedným z veľmi obľúbených spôsobov prípravy kuracích stehien je marináda. Marináda je zmes oleja, kyseliny a rôznych korenín, ktorá pomáha mäsu zjemniť svoju štruktúru a začisťovať chuť.

Na prípravu kuracích stehien v marináde budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie stehná
– 4 lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
– 2 lyžice sojovej omáčky
– 1 lyžica medu
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej čiernej fazule
– 1 lyžička mletej rasce
– 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
– soľ a korenie podľa chuti

 

Kuracie stehná + marinada

Postup prípravy:

1. Kuracie stehná opláchnite pod tečúcou vodou a osušte utierkou.
2. V miske zmiešajte olivový olej, sojovú omáčku, med, cesnak, mletú sladkú papriku, mletú čiernu fazuľu, mletú rasca, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
3. Kuracie stehná vložte do nádoby a zalejte marinádou. Dobre premiešajte, aby sa marináda rovnomerne rozprela po celom mäse.
4. Následne nechajte stehná marinovať v chladničke aspoň 2-3 hodiny, ideálne však cez noc.
5. Pred pečením vyndajte stehná z chladničky a nechajte ich zohriať na izbovú teplotu.
6. Kuracie stehná v marináde dajte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov.
7. Pečte stehná asi 30-40 minút, pravidelne ich obracajte a polievajte marinádou, kým nebudú pekne zohraté a zlatisté.
8. Po upečení nechajte stehná ešte pár minút odpočívať pred podávaním.

Kuracie stehná v marináde sa skvelo hodia k zemiakom, ryži alebo zeleninovému šalátu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *