Ak máte záujem pripraviť bravčovú pečeň v parnom hrnci, tu je jednoduchý recept:
Potrebujete:
- 500 g bravčovej pečene
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
Bravčová pečeň v parnom hrnci
Postup:
- Bravčovú pečeň si dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky.
- Cibuľu a cesnak ošúpte a jemne nakrájajte.
- Vrchnú časť parného hrnca naplňte vodou a dajte ju variť.
- V miske zmiešajte bravčovú pečeň, nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ, čierne korenie a olivový olej. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Položte bravčovú pečeň na parný vložku parného hrnca.
- Pripravenú parnú vložku s bravčovou pečeňou vložte do parného hrnca a prikryte.
- Nechajte pečenú bravčovú pečeň variť v parnom hrnci po dobu približne 20 – 30 minút, alebo kým nie je úplne prepečená.
- Po upečení nechajte bravčovú pečeň chvíľu oddýchnuť a potom ju môžete servírovať s prílohou podľa vlastného výberu.
Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej bravčovej pečene v parnom hrnci. Dobrú chuť
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 2 stredné cibule
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 2-3 lyžice oleja (olivový alebo slnečnicový)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušeného majoránu (voliteľné)
- 1-2 mrkvy (na pridané živiny a chuť)
- 1-2 zemiaky (voliteľné)
- 200 ml vývaru alebo vody
Postup:
-
Príprava pečene:
- Bravčovú pečeň dôkladne umyte a odstráňte všetky žilky a blany. Potom ju nakrájajte na plátky hrubé približne 1-2 cm.
-
Marinovanie:
- Na marinovanie môžete pripraviť zmes z oleja, nakrájanej cibule, pretlačeného cesnaku, soli, korenia a majoránu. Pečeň v tejto zmesi marinujte aspoň 30 minút až 1 hodinu v chladničke (nemusí byť nutné, ale zvýrazní to chuť).
-
Príprava zeleniny:
- Mrkvu a zemiaky si tiež umyte a nakrájajte na kolieska alebo kocky. Môžete ich pridať do parného hrnca spolu s pečeňou pre obohatenie jedla.
-
Varenie v parnom hrnci:
- Do parného hrnca nalejte vodu alebo pridajte vývar. Do horného koša parného hrnca rozložte marinovanú pečeň a na ňu pridajte nakrájanú zeleninu. Uzavrite parný hrniec a nastavte časovač na 25-30 minút.
-
Podávanie:
- Po uplynutí času skontrolujte, či je pečeň dostatočne prevarená – mala by byť jemná a šťavnatá. Podávajte s čerstvým chlebom alebo pečivom a so šalátom.
Tipy:
- Ak máte radi pikantnejšie jedlo, môžete pridať aj trošku čili korenia alebo jemného kari korenia do marinády.
- Bravčová pečeň je veľmi rýchlo pripravená, preto si dávajte pozor, aby nebola prevarená, inak môže byť tvrdá.
Dobrú chuť!
!