Bravčová pečeň v parnom hrnci

Ak máte záujem pripraviť bravčovú pečeň v parnom hrnci, tu je jednoduchý recept:

Potrebujete:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Bravčová pečeň v parnom hrnci

Postup:

  1. Bravčovú pečeň si dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpte a jemne nakrájajte.
  3. Vrchnú časť parného hrnca naplňte vodou a dajte ju variť.
  4. V miske zmiešajte bravčovú pečeň, nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ, čierne korenie a olivový olej. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  5. Položte bravčovú pečeň na parný vložku parného hrnca.
  6. Pripravenú parnú vložku s bravčovou pečeňou vložte do parného hrnca a prikryte.
  7. Nechajte pečenú bravčovú pečeň variť v parnom hrnci po dobu približne 20 – 30 minút, alebo kým nie je úplne prepečená.
  8. Po upečení nechajte bravčovú pečeň chvíľu oddýchnuť a potom ju môžete servírovať s prílohou podľa vlastného výberu.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej bravčovej pečene v parnom hrnci. Dobrú chuť

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 stredné cibule
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice oleja (olivový alebo slnečnicový)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného majoránu (voliteľné)
  • 1-2 mrkvy (na pridané živiny a chuť)
  • 1-2 zemiaky (voliteľné)
  • 200 ml vývaru alebo vody

Postup:

  1. Príprava pečene:

    • Bravčovú pečeň dôkladne umyte a odstráňte všetky žilky a blany. Potom ju nakrájajte na plátky hrubé približne 1-2 cm.
  2. Marinovanie:

    • Na marinovanie môžete pripraviť zmes z oleja, nakrájanej cibule, pretlačeného cesnaku, soli, korenia a majoránu. Pečeň v tejto zmesi marinujte aspoň 30 minút až 1 hodinu v chladničke (nemusí byť nutné, ale zvýrazní to chuť).
  3. Príprava zeleniny:

    • Mrkvu a zemiaky si tiež umyte a nakrájajte na kolieska alebo kocky. Môžete ich pridať do parného hrnca spolu s pečeňou pre obohatenie jedla.
  4. Varenie v parnom hrnci:

    • Do parného hrnca nalejte vodu alebo pridajte vývar. Do horného koša parného hrnca rozložte marinovanú pečeň a na ňu pridajte nakrájanú zeleninu. Uzavrite parný hrniec a nastavte časovač na 25-30 minút.
  5. Podávanie:

    • Po uplynutí času skontrolujte, či je pečeň dostatočne prevarená – mala by byť jemná a šťavnatá. Podávajte s čerstvým chlebom alebo pečivom a so šalátom.

Tipy:

  • Ak máte radi pikantnejšie jedlo, môžete pridať aj trošku čili korenia alebo jemného kari korenia do marinády.
  • Bravčová pečeň je veľmi rýchlo pripravená, preto si dávajte pozor, aby nebola prevarená, inak môže byť tvrdá.

Dobrú chuť!

!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *