Ak máte záujem pripraviť bravčovú pečeň v parnom hrnci, tu je jednoduchý recept:

Potrebujete:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Bravčová pečeň v parnom hrnci

Postup:

  1. Bravčovú pečeň si dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpte a jemne nakrájajte.
  3. Vrchnú časť parného hrnca naplňte vodou a dajte ju variť.
  4. V miske zmiešajte bravčovú pečeň, nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ, čierne korenie a olivový olej. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  5. Položte bravčovú pečeň na parný vložku parného hrnca.
  6. Pripravenú parnú vložku s bravčovou pečeňou vložte do parného hrnca a prikryte.
  7. Nechajte pečenú bravčovú pečeň variť v parnom hrnci po dobu približne 20 – 30 minút, alebo kým nie je úplne prepečená.
  8. Po upečení nechajte bravčovú pečeň chvíľu oddýchnuť a potom ju môžete servírovať s prílohou podľa vlastného výberu.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej bravčovej pečene v parnom hrnci. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *