Jablkové jogurtové lievance - recept

Samozrejme! Tu máte recept na jablkové jogurtové lievance:

Suroviny:

  • 2 jablká
  • 1 ½ šálky hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 šálka jogurtu
  • 2 vajcia
  • maslo na vymastenie panvice
  • javorový sirup na podávanie (voliteľné)

 

Jablkové jogurtové lievance – recept

Postup:

  1. Jablká olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  3. Pridajte jogurt a vajcia do suchej zmesi a dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
  4. Vytiahnite si jednu polievkovú lyžicu cesta a vložte na panvicu predhriatú na stredné teplotu.
  5. Na povrch každej lievance položte niekoľko plátkov jabĺk a ľahko ich vtlačte do cesta.
  6. Opekajte lievance približne 2-3 minúty, alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu, potom ich obráťte a opečte zo druhej strany ešte asi 2 minúty.
  7. Vyberte lievance z panvice a opakujte postup s ďalším cestom a jablkami, až kým nebudete mať hotové všetky lievance.
  8. Podávajte teplé s javorovým sirupom.

Dúfam, že vám chutia tieto jablkové jogurtové lievance!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/2 šálky gréckeho jogurtu
  • 1/2 šálky mlieka
  • 2 vajíčka
  • 1 jablko (nahrubo nastrúhané)
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky škorice (podľa chuti)
  • Štipka soli
  • Maslo alebo olej na opekanie

Postup:

  1. Príprava ingrediencií: Nastrúhajte jablko na hrubom strúhadle a odložte ho bokom. V miske si pripravte všetky suché ingrediencie, ako sú múka, prášok do pečiva, jedlá sóda, škorica a soľ. Dobre premiešajte.

  2. Miešanie ingrediencií: V druhej miske si zmiešajte jogurt, mlieko a vajíčka. Dobre premiešajte, až kým sa všetky ingrediencie nespoja.

  3. Spojenie zmesí: Pomaly pridávajte suchú zmes do jogurtovej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Nakoniec pridajte nastrúhané jablko a jemne premiešajte, aby sa rovnomerne rozložilo v ceste.

  4. Opekanie lievancov: Na panvici rozohrejte maslo alebo olej na strednom ohni. Pomocou naberačky nalejte cesto na panvicu a vytvorte lievance. Opekajte približne 2-3 minúty, kým sa na povrchu nezačnú tvoriť bublinky, potom otočte a opečte aj z druhej strany do zlatista.

  5. Podávanie: Lievance podávajte teplé. Môžete ich ozdobiť medom, javorovým sirupom, ovocím alebo šľahačkou podľa vlastného vkusu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *