Tu máte lahodný recept na domácu bravčovú krkovičku na šampiňónoch a červenom víne:

Suroviny:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 200 g šampiňónov
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 500 ml červeného vína
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Domáca bravčová krkovička na šampiňónoch a červenom víne

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ju na tenké plátky a osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Nechajte ich spolu orestovať dozlatista.
  3. Pridajte nakrájané šampiňóny a nechajte ich orestovať do zmäknutia.
  4. Vložte plátky bravčovej krkovičky na panvicu a opačnú stranu opečte do zlatista.
  5. Znížte teplotu a pridajte červené víno.
  6. Povarte pod pokrievkou asi 1 hodinu, až kým mäso nebude mäkké a šťava nebude silnejšia.
  7. Podávajte s dusenou ryžou alebo zemiakovým pyré a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *