Ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
– 1 šálka bielych húb, nakrájaných na štvorce
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 šálka kuracieho vývaru
– 1 šálka smotany na varenie
– soľ a korenie podľa chuti

 

Kuracie prsia po francúzsky

Postup:
1. Na rozohriatom oleji osmažíme kuracie prsia z oboch strán, kým nie sú zlatisto hnedé. Potom ich vyberieme z hrnca a odložíme.
2. Do toho istého hrnca pridáme cesnak, cibuľu a huby a orestujeme ich, kým cibuľa nie je skĺznutá.
3. Pridáme múku a varene. Po pár minútach pomaly prilievame vývar a smotanu, necháme prevrieť a zahustiť omáčku.
4. Do omáčky vrátime kuracie prsia, pridáme soľ a korenie podľa chuti a necháme variť ešte pár minút.
5. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobre chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *