Tu je jednoduchý recept na bravčovú pečienku s arašidovým maslom a arašidmi:

Zložky:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 3 lyžice arašidového masla
  • 1/2 šálky nasekaných arašidov
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 1 lyžica soľnej vody
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička mletého korenia
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Bravčová pečienka s arašidovým maslom a arašidmi

Postup:

  1. Pečenicu nakrájajte na tenké plátky a očistite od nadbytočného tuku.
  2. V mise zmiešajte arašidové maslo, arašidy, cesnak, soľnú vodu, sójovú omáčku, med, citrónovú šťavu a mleté korenie.
  3. Do tejto zmesi pridajte nakrájanú pečenicu a poriadne ju premiešajte, aby sa zmes dostala do každého kúsku mäsa. Nechajte marinovať aspoň 30 minút.
  4. Na panvici si rozohrejte olivový olej na strednom ohni.
  5. Pokladajte kúsky marinovanej pečenky na rozohriaty olej a opekajte z každej strany asi 3-4 minúty, kým sa mäso nezafarbí na vnútornej strane a vonku sa vytvorí jemná kôrka.
  6. Podávajte s ryžou, čerstvou zeleninou alebo akýmkoľvek prílohou podľa vášho výberu.

Dúfam, že si vychutnáte tento lahodný recept na bravčovú pečienku s arašidovým maslom a arašidmi!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *