Kuracie prsia na mede a cesnaku

Potrebné ingrediencie:

  • 2 kuracie prsia, bez kosti a pokožky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 lyžice medu
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžička mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Kuracie prsia na mede

Postup:

  1. Kuracie prsia osušte utierkou a nakrájajte na tenké plátky. Posypte ich soľou a čiernym korením zo všetkých strán.
  2. V miske zmiešajte olivový olej, med, cesnak, sójovú omáčku a mletú papriku.
  3. V panvici zohrejte trochu olivového oleja na strednom ohni. Položte kuracie plátky do panvice a opekajte ich asi 2 minúty z každej strany, kým sa nezohnednú a neupieknu sa.
  4. Znížte teplotu na strednú-nízku a nalejte zmes medu a korenín do panvice.
  5. Pomaly opečte kuracie plátky s medovou glazúrou asi 2-3 minúty z každej strany, pričom občas obráťte a potrite ich glazúrou v panvici. Glazúra by mala karamelizovať a vytvoriť lesklý povrch na kuracom mäse.
  6. Keď sú kuracie prsia dokonale upečené a karamelizované, odstráňte ich z panvice a nechajte chvíľu oddychovať na kuchynskej doske.
  7. Podávajte kuracie prsia na mede posypané čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobu. Môžete ich podávať s prílohou ako ryžou, pečenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

Tento recept na kuracie prsia na mede je jednoduchý a chutný. Med vytvára sladkú a karamelovú glazúru, ktorá sa krásne kombinuje s kuracím mäsom. Dúfam, že si ho pochutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *