Potrebné ingrediencie:
- 2 kuracie prsia, bez kosti a pokožky
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 lyžice medu
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžička mletej papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Kuracie prsia na mede
Postup:
- Kuracie prsia osušte utierkou a nakrájajte na tenké plátky. Posypte ich soľou a čiernym korením zo všetkých strán.
- V miske zmiešajte olivový olej, med, cesnak, sójovú omáčku a mletú papriku.
- V panvici zohrejte trochu olivového oleja na strednom ohni. Položte kuracie plátky do panvice a opekajte ich asi 2 minúty z každej strany, kým sa nezohnednú a neupieknu sa.
- Znížte teplotu na strednú-nízku a nalejte zmes medu a korenín do panvice.
- Pomaly opečte kuracie plátky s medovou glazúrou asi 2-3 minúty z každej strany, pričom občas obráťte a potrite ich glazúrou v panvici. Glazúra by mala karamelizovať a vytvoriť lesklý povrch na kuracom mäse.
- Keď sú kuracie prsia dokonale upečené a karamelizované, odstráňte ich z panvice a nechajte chvíľu oddychovať na kuchynskej doske.
- Podávajte kuracie prsia na mede posypané čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobu. Môžete ich podávať s prílohou ako ryžou, pečenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.
Tento recept na kuracie prsia na mede je jednoduchý a chutný. Med vytvára sladkú a karamelovú glazúru, ktorá sa krásne kombinuje s kuracím mäsom. Dúfam, že si ho pochutnáte!