Kuracie prsia na rezance

Takto jednoducho som si ich pripravila.

Suroviny:

  • 2 kusy kuracích pŕs
  • 250 g rezancov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej na smaženie

Kuracie prsia na rezance

  1. Kuracie prsia umyte, osoľte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a na ňom opečte kuracie prsia z oboch strán, až kým nebudú zlatisté a upečené dovnútra.
  3. Opečené kuracie prsia vyberte z panvice a nechajte ich odpočívať.
  4. Cibuľu, cesnak a papriky nakrájajte na malé kúsky.
  5. Na tej istej panvici pridajte trochu ďalšieho olivového oleja a orestujte cibuľu, cesnak, červenú a zelenú papriku, kým sa nezmäknú.
  6. Rezance si uvaríme podľa inštrukcií na obale.
  7. Do panvice pridajte smotanu na varenie a nechajte zmes zovrieť.
  8. Vráťte kuracie prsia do panvice s omáčkou a nechajte ich vretím zahriať.
  9. Rezance scedíme a pridáme do panvice s kuracím mäsom a omáčkou. Dobre premiešame, aby sa všetky suroviny prepojili.
  10. Podávame teplé a môžeme posypať čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *