Ak máte chuť na tradičný ruský pokrm, stroganov z bravčového mäsa je skvelou voľbou. Nižšie nájdete jednoduchý recept na prípravu:
Potrebné suroviny:
- 500 g bravčového mäsa (ideálne rošt)
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice rajčinovej pasty
- 200 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice oleja na smaženie
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice nasekaného petržlenového lístka na ozdobenie
Stroganov z bravčového mäsa
Postup:
- Mäso nakrájajte na tenké pásiky a osolte ho.
- Na panvici rozohrejte olej a opečte cibuľu dozlatista.
- Pridajte mäso a opečte ho z každej strany, kým nie je pekne sfarbené.
- Znížte teplotu a pridajte rajčinovú pastu, smotanu na varenie, horčicu a hovädzí vývar. Dobre premiešajte.
- Pokrm nechajte variť na miernom ohni asi 15-20 minút, alebo kým mäso nie je mäkké a omáčka sa zredukuje.
- Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Servírujte s dusenou ryžou alebo cestovinami.
- Pred podávaním pokrm ozdobte nasekaným petržlenovým lístkom.
Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčového mäsa (najlepšie zohnať stehennú časť alebo karbonát)
- 250 g šampiňónov (môžete použiť aj insektné huby, ak máte radi)
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 2-3 lyžice horčice (podľa chuti)
- 2-3 lyžice kečupu alebo paradajkovej omáčky
- soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- olej alebo maslo na opekanie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľne)
- 400 g cestovín alebo ryže ako prílohu
Postup:
-
Príprava mäsa:
- Bravčové mäso umyte a nakrájajte na tenké prúžky. Osolte a okoreňte podľa chuti.
-
Opekanie:
- Na panvici rozpáľte olej alebo maslo. Pridajte nakrájané bravčové mäso a opečte ho dozlatista. Po upečení mäso vyberte a odložte na tanier.
-
Zelenina:
- Na tej istej panvici pridajte nasekanú cibuľu a osmažte ju do sklovita. Potom pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a krátko osmažte (pozor, aby sa nespáčil).
-
Pridanie húb:
- Pridajte nakrájané šampiňóny a smažte, až pokým sa neodparí väčšina tekutiny a huby nezískajú zlatistú farbu.
-
Omáčka:
- Vráťte opečené bravčové mäso späť na panvicu. Pridajte horčicu, kečup a smotanu na varenie. Dobre premiešajte a zvarte na miernom ohni asi 5-10 minút, kým sa omáčka nezahustí. Ochutnajte, a ak je potrebné, pridajte soľ a korenie.
-
Príprava prílohy:
- Medzitým si pripravte cestoviny alebo ryžu podľa pokynov na obale.
-
Servírovanie:
- Stroganov podávajte horúci, ozdobený čerstvou petržlenovou vňaťou, so širokými cestovinami alebo ryžou ako prílohou.
Dobrú chuť!
Tento recept na stroganov z bravčového mäsa je naozaj super! Veľmi sa mi páči, ako sú ingrediencie jednoducho dostupné a príprava nie je zložitá. Určite ho vyskúšam tento víkend. Dúfam, že aj ostatní si pochutnajú!
Wow, to vyzerá chutne! Nikdy som nerobila stroganov, ale s týmto receptom sa do toho určite pustím. Cibulka a smotana sú skvelé kombinácie. Nezabudnem pridať aj petržlenovú vňať na ozdobu. Ďakujem za tip!
Tak to je presne to, čo hľadám! Rýchly a jednoduchý recept na jedlo, ktoré si môžem pripraviť po práci. Bravčové mäso s omáčkou vyzerá veľmi lákavo. Teším sa, až ho ochutnám s rodinou.
Tento recept ma veľmi oslovil! Je skvelé vidieť tak jednoduchý spôsob prípravy stroganova. Určite ho vyskúšam a pridám k tomu nejaké svoje obľúbené cestoviny. Vďaka za inšpiráciu, teším sa na výsledok!
To je presne to, čo potrebujem pre svojich priateľov na večierok! Jednoduchý recept a všetko vyzerá tak chutne! Verím, že ich nadchne chuť bravčového stroganova s ryžou alebo cestovinami.
Úžasný recept na stroganov! Mám rada jedlá z bravčového mäsa a tento mi príde ako skvelý tip na večeru. S majonézou alebo čerstvým chlebom bude určite delikátna voľba. Ďakujem za podelenie sa!
‚Stroganov‘ – vždy som si myslel, že je to komplikované jedlo! Tento recept ma presvedčil o opaku. Som nadšený z toho, že všetko zvládnem rýchlo a jednoducho. Na zdravie kuchyni a dobrému jedlu!
‚Dobrú chuť‘ má novú dimenziu s týmto pokrmom! Smotana a horčica znejú úžasne spolu. Určite ich pridám aj do svojej kuchárskej knihy pre budúcich hostí.
‚Stroganov‘ bol vždy môj obľúbený pokrm v reštauráciách, ale teraz ho môžem pripraviť aj doma! Vďaka za skvelý návod, už sa teším na variace s priateľmi pri stole.
‚Recepty ako tento sú presne to, čo potrebujem po dlhom dni!‘ Je úžasné vidieť jednoduché ingrediencie pre také chutné jedlo. Budem musieť urobiť túto lahôdku čoskoro!
Tento recept na stroganov z bravčového mäsa vyzerá naozaj skvele! Už sa teším, ako ho vyskúšam. Je to jednoduché a rýchle, ideálne pre moju rodinu. Dúfam, že bude chutiť tak dobre, ako vyzerá!
Príprava stroganovu z bravčového mäsa je úžasná! Mám rada recepty, ktoré sú jednoduché a rýchle. Určite ho vyskúšam a podám ho s ryžou. Ďakujem za tento skvelý nápad na večeru!
Wow, stroganov z bravčového mäsa je moja obľúbená klasika! Tento recept vyzerá veľmi chutne a ľahko sa pripravuje. Už sa neviem dočkať, kedy si ho pripravím doma pre rodinu. Určite im to bude chutiť!
Tento recept je presne to, čo som hľadal! Stroganov z bravčového mäsa je perfektný na večeru. Ďakujem za jasné pokyny a skvelé tipy. Určite pridám aj šampiňóny podľa vášho odporúčania.
Recept na stroganov z bravčového mäsa ma veľmi potešil! Milujem kombináciu smotany a horčice. Je to rýchly spôsob, ako pripraviť niečo chutné pre celú rodinu. Už sa teším na večeru!
‚Dobrú chuť‘ má nový význam s týmto receptom! Stroganov z bravčového mäsa je vždy vítaný na našom stole. Teším sa, že môžem skúsiť vašu verziu! Verím, že všetkým bude chutiť.
‚Tento recept ma oslovil svojou jednoduchosťou! Opečené mäso s omáčkou znelo vždy lákavo a teraz viem presne ako na to. S touto kombináciou som si istý, že uspejem!‘
‚Recepty ako tento sú presne to, čo potrebujem po dlhom dni v práci! Vždy som mal rád jedlá so smotanou a toto vyzerá fantasticky.‘
‚Stroganov z bravčového mäsa je jedna z mojich najobľúbenejších pochutín! Ďakujem za tento jednoduchý recept – teším sa na varenie s rodinou.‘
‚Takto pripravené jedlo vždy poteší všetkých doma! Veľmi sa mi páči aj ozdobenie petržlenovou vňaťou – dodáva to krásnu farbu.‘