Stroganov z bravčového mäsa

Ak máte chuť na tradičný ruský pokrm, stroganov z bravčového mäsa je skvelou voľbou. Nižšie nájdete jednoduchý recept na prípravu:

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (ideálne rošt)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice rajčinovej pasty
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice oleja na smaženie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice nasekaného petržlenového lístka na ozdobenie

 

Stroganov z bravčového mäsa

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na tenké pásiky a osolte ho.
  2. Na panvici rozohrejte olej a opečte cibuľu dozlatista.
  3. Pridajte mäso a opečte ho z každej strany, kým nie je pekne sfarbené.
  4. Znížte teplotu a pridajte rajčinovú pastu, smotanu na varenie, horčicu a hovädzí vývar. Dobre premiešajte.
  5. Pokrm nechajte variť na miernom ohni asi 15-20 minút, alebo kým mäso nie je mäkké a omáčka sa zredukuje.
  6. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  7. Servírujte s dusenou ryžou alebo cestovinami.
  8. Pred podávaním pokrm ozdobte nasekaným petržlenovým lístkom.

Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (najlepšie zohnať stehennú časť alebo karbonát)
  • 250 g šampiňónov (môžete použiť aj insektné huby, ak máte radi)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2-3 lyžice horčice (podľa chuti)
  • 2-3 lyžice kečupu alebo paradajkovej omáčky
  • soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • olej alebo maslo na opekanie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľne)
  • 400 g cestovín alebo ryže ako prílohu

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Bravčové mäso umyte a nakrájajte na tenké prúžky. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. Opekanie:

    • Na panvici rozpáľte olej alebo maslo. Pridajte nakrájané bravčové mäso a opečte ho dozlatista. Po upečení mäso vyberte a odložte na tanier.
  3. Zelenina:

    • Na tej istej panvici pridajte nasekanú cibuľu a osmažte ju do sklovita. Potom pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a krátko osmažte (pozor, aby sa nespáčil).
  4. Pridanie húb:

    • Pridajte nakrájané šampiňóny a smažte, až pokým sa neodparí väčšina tekutiny a huby nezískajú zlatistú farbu.
  5. Omáčka:

    • Vráťte opečené bravčové mäso späť na panvicu. Pridajte horčicu, kečup a smotanu na varenie. Dobre premiešajte a zvarte na miernom ohni asi 5-10 minút, kým sa omáčka nezahustí. Ochutnajte, a ak je potrebné, pridajte soľ a korenie.
  6. Príprava prílohy:

    • Medzitým si pripravte cestoviny alebo ryžu podľa pokynov na obale.
  7. Servírovanie:

    • Stroganov podávajte horúci, ozdobený čerstvou petržlenovou vňaťou, so širokými cestovinami alebo ryžou ako prílohou.

Dobrú chuť!

 

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *