Ak máte chuť na tradičný ruský pokrm, stroganov z bravčového mäsa je skvelou voľbou. Nižšie nájdete jednoduchý recept na prípravu:

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (ideálne rošt)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice rajčinovej pasty
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice oleja na smaženie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice nasekaného petržlenového lístka na ozdobenie

 

Stroganov z bravčového mäsa

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na tenké pásiky a osolte ho.
  2. Na panvici rozohrejte olej a opečte cibuľu dozlatista.
  3. Pridajte mäso a opečte ho z každej strany, kým nie je pekne sfarbené.
  4. Znížte teplotu a pridajte rajčinovú pastu, smotanu na varenie, horčicu a hovädzí vývar. Dobre premiešajte.
  5. Pokrm nechajte variť na miernom ohni asi 15-20 minút, alebo kým mäso nie je mäkké a omáčka sa zredukuje.
  6. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  7. Servírujte s dusenou ryžou alebo cestovinami.
  8. Pred podávaním pokrm ozdobte nasekaným petržlenovým lístkom.

Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *