Stroganov z bravčového mäsa

Ak máte chuť na tradičný ruský pokrm, stroganov z bravčového mäsa je skvelou voľbou. Nižšie nájdete jednoduchý recept na prípravu:

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (ideálne rošt)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice rajčinovej pasty
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice oleja na smaženie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice nasekaného petržlenového lístka na ozdobenie

 

Stroganov z bravčového mäsa

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na tenké pásiky a osolte ho.
  2. Na panvici rozohrejte olej a opečte cibuľu dozlatista.
  3. Pridajte mäso a opečte ho z každej strany, kým nie je pekne sfarbené.
  4. Znížte teplotu a pridajte rajčinovú pastu, smotanu na varenie, horčicu a hovädzí vývar. Dobre premiešajte.
  5. Pokrm nechajte variť na miernom ohni asi 15-20 minút, alebo kým mäso nie je mäkké a omáčka sa zredukuje.
  6. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  7. Servírujte s dusenou ryžou alebo cestovinami.
  8. Pred podávaním pokrm ozdobte nasekaným petržlenovým lístkom.

Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (najlepšie zohnať stehennú časť alebo karbonát)
  • 250 g šampiňónov (môžete použiť aj insektné huby, ak máte radi)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2-3 lyžice horčice (podľa chuti)
  • 2-3 lyžice kečupu alebo paradajkovej omáčky
  • soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • olej alebo maslo na opekanie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľne)
  • 400 g cestovín alebo ryže ako prílohu

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Bravčové mäso umyte a nakrájajte na tenké prúžky. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. Opekanie:

    • Na panvici rozpáľte olej alebo maslo. Pridajte nakrájané bravčové mäso a opečte ho dozlatista. Po upečení mäso vyberte a odložte na tanier.
  3. Zelenina:

    • Na tej istej panvici pridajte nasekanú cibuľu a osmažte ju do sklovita. Potom pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a krátko osmažte (pozor, aby sa nespáčil).
  4. Pridanie húb:

    • Pridajte nakrájané šampiňóny a smažte, až pokým sa neodparí väčšina tekutiny a huby nezískajú zlatistú farbu.
  5. Omáčka:

    • Vráťte opečené bravčové mäso späť na panvicu. Pridajte horčicu, kečup a smotanu na varenie. Dobre premiešajte a zvarte na miernom ohni asi 5-10 minút, kým sa omáčka nezahustí. Ochutnajte, a ak je potrebné, pridajte soľ a korenie.
  6. Príprava prílohy:

    • Medzitým si pripravte cestoviny alebo ryžu podľa pokynov na obale.
  7. Servírovanie:

    • Stroganov podávajte horúci, ozdobený čerstvou petržlenovou vňaťou, so širokými cestovinami alebo ryžou ako prílohou.

Dobrú chuť!

 

Podobné príspevky

20 Komentárov

  1. Miloš123 píše:

    Tento recept na stroganov z bravčového mäsa je naozaj super! Veľmi sa mi páči, ako sú ingrediencie jednoducho dostupné a príprava nie je zložitá. Určite ho vyskúšam tento víkend. Dúfam, že aj ostatní si pochutnajú!

  2. MačkaMia píše:

    Wow, to vyzerá chutne! Nikdy som nerobila stroganov, ale s týmto receptom sa do toho určite pustím. Cibulka a smotana sú skvelé kombinácie. Nezabudnem pridať aj petržlenovú vňať na ozdobu. Ďakujem za tip!

  3. JanoSvetlý píše:

    Tak to je presne to, čo hľadám! Rýchly a jednoduchý recept na jedlo, ktoré si môžem pripraviť po práci. Bravčové mäso s omáčkou vyzerá veľmi lákavo. Teším sa, až ho ochutnám s rodinou.

  4. TinaKuchárka píše:

    Tento recept ma veľmi oslovil! Je skvelé vidieť tak jednoduchý spôsob prípravy stroganova. Určite ho vyskúšam a pridám k tomu nejaké svoje obľúbené cestoviny. Vďaka za inšpiráciu, teším sa na výsledok!

  5. PeťoChalupár píše:

    To je presne to, čo potrebujem pre svojich priateľov na večierok! Jednoduchý recept a všetko vyzerá tak chutne! Verím, že ich nadchne chuť bravčového stroganova s ryžou alebo cestovinami.

  6. SvetlanaRadosť píše:

    Úžasný recept na stroganov! Mám rada jedlá z bravčového mäsa a tento mi príde ako skvelý tip na večeru. S majonézou alebo čerstvým chlebom bude určite delikátna voľba. Ďakujem za podelenie sa!

  7. VladoDoma píše:

    ‚Stroganov‘ – vždy som si myslel, že je to komplikované jedlo! Tento recept ma presvedčil o opaku. Som nadšený z toho, že všetko zvládnem rýchlo a jednoducho. Na zdravie kuchyni a dobrému jedlu!

  8. -Elena-10 píše:

    ‚Dobrú chuť‘ má novú dimenziu s týmto pokrmom! Smotana a horčica znejú úžasne spolu. Určite ich pridám aj do svojej kuchárskej knihy pre budúcich hostí.

  9. !JozefKreatív! píše:

    ‚Stroganov‘ bol vždy môj obľúbený pokrm v reštauráciách, ale teraz ho môžem pripraviť aj doma! Vďaka za skvelý návod, už sa teším na variace s priateľmi pri stole.

  10. #ZuzanaChill# píše:

    ‚Recepty ako tento sú presne to, čo potrebujem po dlhom dni!‘ Je úžasné vidieť jednoduché ingrediencie pre také chutné jedlo. Budem musieť urobiť túto lahôdku čoskoro!

  11. ZlatýKocúr píše:

    Tento recept na stroganov z bravčového mäsa vyzerá naozaj skvele! Už sa teším, ako ho vyskúšam. Je to jednoduché a rýchle, ideálne pre moju rodinu. Dúfam, že bude chutiť tak dobre, ako vyzerá!

  12. JasnýDeň píše:

    Príprava stroganovu z bravčového mäsa je úžasná! Mám rada recepty, ktoré sú jednoduché a rýchle. Určite ho vyskúšam a podám ho s ryžou. Ďakujem za tento skvelý nápad na večeru!

  13. VeseláMyška píše:

    Wow, stroganov z bravčového mäsa je moja obľúbená klasika! Tento recept vyzerá veľmi chutne a ľahko sa pripravuje. Už sa neviem dočkať, kedy si ho pripravím doma pre rodinu. Určite im to bude chutiť!

  14. PohodovýPán píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Stroganov z bravčového mäsa je perfektný na večeru. Ďakujem za jasné pokyny a skvelé tipy. Určite pridám aj šampiňóny podľa vášho odporúčania.

  15. Slniečko123 píše:

    Recept na stroganov z bravčového mäsa ma veľmi potešil! Milujem kombináciu smotany a horčice. Je to rýchly spôsob, ako pripraviť niečo chutné pre celú rodinu. Už sa teším na večeru!

  16. MačičkaMia píše:

    ‚Dobrú chuť‘ má nový význam s týmto receptom! Stroganov z bravčového mäsa je vždy vítaný na našom stole. Teším sa, že môžem skúsiť vašu verziu! Verím, že všetkým bude chutiť.

  17. _Cukor_ píše:

    ‚Tento recept ma oslovil svojou jednoduchosťou! Opečené mäso s omáčkou znelo vždy lákavo a teraz viem presne ako na to. S touto kombináciou som si istý, že uspejem!‘

  18. _JollyRancher_ píše:

    ‚Recepty ako tento sú presne to, čo potrebujem po dlhom dni v práci! Vždy som mal rád jedlá so smotanou a toto vyzerá fantasticky.‘

  19. _Kvetinka_99_ píše:

    ‚Stroganov z bravčového mäsa je jedna z mojich najobľúbenejších pochutín! Ďakujem za tento jednoduchý recept – teším sa na varenie s rodinou.‘

  20. _Bublina_22_ píše:

    ‚Takto pripravené jedlo vždy poteší všetkých doma! Veľmi sa mi páči aj ozdobenie petržlenovou vňaťou – dodáva to krásnu farbu.‘

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *