Krémové kuracie cestoviny s baby špenátom a slaninou.
Suroviny:
- 250 g cestovín (penne, farfalle alebo iné)
- 2 kurčacie prsia, nakrájané na malé kúsky
- 150 g baby špenátu
- 150 g slaniny, nakrájanej na kúsky
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 šálka smotany na varenie
- 1/2 šálky syra Parmezán, nastrúhaného
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvý petržlen na ozdobu
Krémové kuracie cestoviny s baby špenátom a slaninou
- Uvaríme cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vriacej vode. Keď sú al dente (tj. ešte trochu pevné), scedíme ich a stranou.
- Na panvici zohrejeme olej a orestujeme nakrájanú slaninu, kým nie je krásne zlatistá a chrumkavá. Potom ju vyberieme z panvice a necháme na papierovom uteráku na odcedenie.
- Na tej istej panvici orestujeme nakrájané kurčacie kúsky, kým nezískajú zlatistú farbu a úplne sa uvaria. Ochutíme soľou a čiernym korením.
- Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak na panvicu a orestujeme ich dozlatista.
- Do panvice pridáme baby špenát a necháme ho chvíľu podusiť, kým nezmenší svoj objem.
- Znížime teplotu a pridáme smotanu na varenie. Pomaly zahrejeme, nechajúc zmes krátko povariť.
- Pridáme nastrúhaný syr Parmezán a miešame, kým sa syr nerozpustí a omáčka sa zahustí.
- Do omáčky pridáme uvarené cestoviny a dobre premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
- Na záver pridáme slaninu, ktorú sme orestovali na začiatku. Môžeme si nechať aj niekoľko kúskov na ozdobu.
- Pred podávaním môžeme cestoviny posypať čerstvým petržlenom a ozdobiť niekoľkými kúskami slaniny.
Tieto krémové kurčacie cestoviny s baby špenátom a slaninou sú plné chutí a skvelých kontrastov. Mäkký špenát, lahodný syr, slaná slanina a krémová omáčka vytvárajú skvelú kombináciu.
Za mňa dobrý recept, nemám čo vytknúť.